Leírás
A kókuszolaj, avagy más néven kókuszszír, a kókuszpálma érett húsának megszárításából és kisajtolásából nyert növényi zsiradék. A hideg sajtolásos eljárásnak köszönhetően a kókuszdió szerkezete nem módosul, megőrzi az összes pozitív tulajdonságát.
A szélsőséges időjárásnak is ellenáll a pálmafa. Kemény héja megvédi a magbelet, mely éretlen állapotában zselészerű és vizes. Ez az állomány az éréssel megváltozik, hússá válik. Akár egy évnek is el kell telnie, hogy a kókusz megérjen, legfőképpen a napsütéses órák határozzák meg a minőségi termést.
Az inyenc konyhák népszerű alapanyaga az első sajtolásból nyert Nature Cookta VCO Kókuszolaj. Meghatározó alapanyaga a paleolit, vegán és vegetáriánus trendeknek, melyet teljesen vegyszermentesen, hideg sajtolással állítanak elő. A szilárd állapotban fehér, folyékonyan pedig áttetsző konyhai összetevő természetes szűrés után többszöri alkalmommal is felhasználható.
A magyarországi gyártású VCO Kókuszolaj enyhén kókuszos íze sok ázsiai currys ételhez jól passzol. Javasolt a felhasználása sütemények, péksütemények elkészítéséhez. Kiválóan alkalmazható akár sütésről, akár főzésről van szó.
Mit jelent a VCO jelölés?
A VCO jelölés a kókuszolajnál a "Virgin Coconut Oil" rövidítése. Ez azt jelenti, hogy szűz kókuszolajjal van dolgunk. Ez a különleges kókuszolaj típus a friss kókuszdióból származik, és alacsony hőmérsékleten, rendkívül kíméletes eljárással nyerik ki. Tápanyagtartalma egyedülálló. A VCO kókuszolajat nem csak a konyában, hanem a bőrápolásban és hajápolásban is használhatjuk, akárcsak a shea vajat.
Összetevők, tápértékek
Összetevők: 100% tisztaságú, hidegen sajtolt kókuszolaj
Átlagos tápértékadatok | 100ml termékben: |
Energia | 3385 kJ / 823 kcal |
Zsír | 100 g |
- amelyből telített zsírsavak | 92 g |
Szénhidrát | 0 g |
- amelyből cukrok | 0 g |
Rost | 0 g |
Fehérje | 0 g |
Só | 0 g |