Barion Pixel
Az oldalunk használatával hozzájárulsz a cookie-k alkalmazásához, amelyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési Tájékoztatónkban.

Mit nevezünk superfoodnak?

Mik azok a superfood-ok?

 

Nehéz ezt hová tenni, hogy mi is az a szuperélelmiszer. Nincsenek ugyanis megszabva igazán a keretei annak, hogy mire mondhatjuk, hogy superfood. Lényegében olyan élelmiszerekről beszélünk, amelyek rendkívül tápanyagdúsak, különösen gazdagok mikrotápanyagokban, vitaminokban, ásványi anyagokban. Kiemelkedő táplálékforrások tehát szervezetünk számára.

Hol találunk szuperélelmiszereket?

Sokan azt hiszik, hogy ezek kizárólag egzotikus élelmiszerek, de ez nem így van. Van köztük ugyanis olyan hétköznapi zöldség is, mint például a brokkoli, a fokhagyma, vagy gyümölcsök között az áfonya, tehát nem olyan nehéz superfood-ot beszerezni, bármely zöldségesnél bevásárolhatunk belőlük. Természetesen léteznek koncentrátumok, és rengeteg superfood por formájában is kapható, akár csak a gyömbérpor, kurkuma, moringa vagy spirulina. Ezek italainkba és ételeinkbe is könnyedén belekeverhetőek.

Miért érdemes minél több superfood-ot fogyasztani?

A szuperélelmiszerek abban segítenek, hogy természetes módon lássuk el testünket és szervezetünket ásványi anyagokkal, vitaminokkal, antioxidánsokkal, elengedhetetlenül fontos tápanyagokkal. Fogyasztásuk jótékony hatást gyakorol egészségünkre, erősítik immunrendszerünket, és számos betegséggel szemben megvédenek minket. Hosszútávon járulnak hozzá egészségünkhöz és jó közérzetünkhöz, valamint sokkal több tápanyaghoz jutunk hozzá általuk.

Nézd meg teljes superfood kínálatunkat!

Vissza ide: Tudástár
Az oldal tetejére