Barion Pixel
Az oldalunk használatával hozzájárulsz a cookie-k alkalmazásához, amelyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési Tájékoztatónkban.

Mire jó az A vitamin?

Az A vitamin a szem vitaminja

Az A-vitamin egy kiemelkedően fontos vitamin!

Az A-vitamin egy zsírban oldódó vitamin, ami különösen fontos antioxidáns is egyben. Külsőleg és belsőleg is segít elérni a csúcsformát, valamint megőrizni azt! Egészségünk fenntartásához elengedhetetlen vitamin, melynek elégtelen bevitele nem csak a bőr, körmök és hajunk egészségének romlásához vezethet, de negatív hatást gyakorol az immunrendszerünk védelmére, a fogaink és még csontjaink egészségére is. Kismamák esetében ráadásul az elégtelen A-vitamin bevitel károsan befolyásolja a magzat fejlődését.

A-vitaminnal az egészségért és fiatalságért:

Ha kellő figyelmet fordítunk a megfelelő A-vitamin bevitelre, akkor minden szempontból hatékonyan támogatjuk szervezetünk működését, és eredményesen vesszük fel a harcot még az öregedéssel szemben is. Számos betegség kialakulását is megelőzhetjük, ha kellő mennyiségű A-vitaminnal látjuk el szervezetünket. Ebben segít a méltán kedvelt, kiemelkedő minőséget képviselő magyar gyártó, a GAL vitaminkészítménye, mely könnyen hasznosuló, nagy tisztaságú hatóanyagot tartalmaz. Az A-vitamin áldásos hatását bőrünkön is kifejti: Ha szeretnénk megőrizni bőrünk egészségét és fiatalságát, nem elég csupán a külső bőrápolásra és a megfelelő kollagén bevitelre figyelmet fordítanunk, hanem A-vitaminnal is támogatni kell azt. Erőteljes antioxidáns, mely véd a káros szabadgyökök és a sejtek oxidatív károsodása ellen, segíti a sejtek differenciálódását, így alapvető védelmet nyújt bőrünknek nap mint nap. Az A-vitamin hatékonyan segít megszüntetni a szervezetben és a bőrfelszínen lévő gyulladásokat, továbbá a pattanások kezelésében is segítséget nyújt, valamint elősegíti különböző bőrbetegségek leküzdését. Megfelelő A-vitamin bevitel mellett nő a bőr rugalmassága, megszűnik a pikkelyesedés, bőrszárazság, berepedezés, lassul a bőr öregedése.

Az A-vitamin a szem legfontosabb vitaminja:

Segíti a retina fényérzékenységét, javítja az éleslátást. Különböző szembetegségek (például farkasvakság, szürkehályog) megelőzésében is segíthet. A-vitamin szedése mellett enyhül a szemszárazság, elkerülhető a kötőhártya gyulladás. Késlelteti az időskori látásromlás kialakulását.

Egészségünk alapköve:

Az A-vitamin fokozza a nyálkahártya védekezőképességét, így ellenállóbbá válik a szervezetünk. Vírusokkal szembeni védekezőképességünket erősíti. Számos betegség megelőzésében és leküzdésében is segíthet. Többek között hozzájárul a pajzsmirigy normál működéséhez, és a vasanyagcseréhez is. Vashiány esetén a vaspótló készítmény mellé különösen javasolt A-vitamint is szedni, hiszen segíti a vas felszívódását.

A-vitamin bevitele táplálkozás során:

A máj nemcsak a leggazdagabb kész A-vitamin forrás, de egy valóságos tápanyagbomba. A párolt répa és sütőtök is remek A-vitamin forrás (a karotinokon keresztül), amelyek szintén sok egyéb hasznos tápanyagot tartalmaznak. Jobb tehát ezekből fedeznünk A-vitamin szükségletünket, mint pótolnunk.
Sajnos sokan nem szeretik vagy kerülik a májat, miközben a répa/sütőtök-fogyasztást sem preferálják. Számukra javasoljuk termékünket, elsősorban ha D3-vitamint is szednek. Ugyanannyi vagy legfeljebb kétszer annyi NE A-vitamint javaslunk pótolni számukra, mint amennyi NE D3-at fogyasztanak.

Vissza ide: Tudástár
Az oldal tetejére