Barion Pixel
Az oldalunk használatával hozzájárulsz a cookie-k alkalmazásához, amelyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési Tájékoztatónkban.

Növényi alapú főzési kiegészítők, melyek elvarázsolják ételeinket!

Növényi alapú főzési kiegészítők - melyik mire jó?

Mire jók ezek a különleges alapanyagok?

Vannak olyan főzési kiegészítők, amiket ritkán hallunk emlegetni, pedig aranyat érnek. Ezek olyan alapanyagok, melyek stabilizátorként, kötőanyagként, sűrítőként vagy zselésítőként pofon egyszerűen alkalmazhatóak, és csodát tesznek az ételekkel.

Mutatjuk a 4 legizgalmasabb alapanyagot, amiből már egyetlen kiskanálnyi mennyiség is teljesen megváltoztatja az ételeink állagát!

A gluténmentes lisztek megmentője: Xantán gumi

Bizton állíthatjuk, hogy szuperképességgel rendelkezik, mivel képes a gluténmentes lisztes tésztákat olyan ruganyossá tenni, mintha glutént tartalmaznának. Xantánnal még mandulalisztből is készíthetünk gyúrható-nyújtható tésztát. Emellett szószok sűrítésére is alkalmas. Csak adjunk hozzá egy kiskanállal a liszthez. Xantán gumi a Fittpiac kínálatában: Vita2you Xantán gumi.

A fagylaltok sztárja: Guarmagliszt

Tudtad, hogy a fagylaltok a guarmagliszttől olyan mennyeien krémesek? Ezt a hozzávalót előszeretettel használják tehát fagyi, jégkrém, de többek között pudingos készítményekben, gyümölcs zselékben és lekvárokban, öntetekben és tejtermékekben. Nagyszerű gélképző anyag. Egyszerűen csak hozzáadunk egy-két kiskanállal 500 ml-nyi folyékony alapanyaghoz, és elkeverjük. Webshopunkban bio minőségű guarmaglisztet találsz a Vita2you-tól.

A legegészségesebb zselésítő, ami ráadásul növényi: Agar-agar

Tudtad, hogy a zselatin miből készül? Állatok kötőszövetéből. Még akkor sem hangzik ez túl jól egy zselés torta tekintetében, ha egyébként nem vegán étrendet követünk, tehát az állati alapanyagokkal nincs problémánk. Egy gyümölcstortára talán szívesebben öntünk valami olyat, ami nem állati bőrből, csontokból készült. Az agar-agar egy vörös algából nyert növényi zselésítőszer, ami tökéletesen ugyanolyan zselét képes létrehozni, mint a zselatin. Webshopunkban elérhető adalékanyag mentes Agar-agarért kattints az alábbi linkre: Vita2you Agar-agar.

A lekvárok és dzsemek tökéletesítője: Almapektin

Ha szeretnénk akár frissen pürésített gyümölcsből mindenféle extra macera és hosszas munkálatok nélkül azonnal lekvárt varázsolni, akkor az almapektin nem fog cserben hagyni minket. Az agar-agarhoz hasonlóan az almapektin is egy 100%-ban növényi zselésítő anyag. 1000 g gyümölcshöz már 6-12 gramm is elegendő belőle, hogy kellemesen zselés, géles lekvárt kapjunk. Almapektin a Fittpiac kínálatában: Vita2you Almapektin.

Nézd meg a többi főzési kiegészítőt is a Fittpiac.hu kínálatában!

Kattints az alábbi linkre:  Főzési kiegészítők

Vissza ide: Tudástár
Az oldal tetejére