Barion Pixel
Az oldalunk használatával hozzájárulsz a cookie-k alkalmazásához, amelyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési Tájékoztatónkban.

Mire jó a kollagén?

Marhakollagén és halkollagén

A kollagén nem véletlenül az egyik legkedveltebb táplálékkiegészítő!

A kollagén egy rostos fehérje, ami a csontok, fogak, ízületek és kötőszövetek, valamint az izmok és a bőr fontos építőköve. Feladata rugalmassá tenni testünk szöveteit, így fizikai képességeinkre és a bőr fiatalságára is nagy hatást gyakorol.

A kollagén testünk legfontosabb fehérjéje

Különböző aminosavakból szervezetünk önállóan is képes előállítani, azonban a szervezet kollagéntermelése már igen hamar csökkenni kezd, 30-as éveinkre komoly mértékben visszaesik, és az évek előrehaladtával tovább csökken. Ez a változás magával hozza a ráncosodást, a bőr megereszkedését, a hajszálak elvékonyodását, az öregedés látható jeleit és sebeink is egyre nehezebben gyógyulnak az alacsony kollagéntermelésből kifolyólag, valamit ízületi panaszokhoz is vezet. Egészségünk érdekében fontos, hogy étrendünkben figyelmet szenteljünk a kollagén bevitelnek: Megfelelő táplálkozással, állati eredetű fehérjékben gazdag étrenddel kollagénhez juthatunk, de étrend-kiegészítők segítségével is elérhetjük a szükséges napi kollagén mennyiséget. Ezzel elkerülhetjük a bőr, a haj és a körmök egészségének és minőségének rohamos romlását, de még a csontritkulás kialakulását és csontjaink elgyengülését, azaz a csontsűrűség csökkenését is lassíthatjuk.

Csontrendszerünk erősségének és egészségének fenntartásában igen nagy szerepet játszik a kollagén!

Mivel a kollagén a testünk fehérjéinek egyharmadát teszi ki, és nagyban felelős az ízületek rugalmasságáért is, így a csökkenő kollagéntermelés ízületi panaszokért is felelős. Hidrolizált kollagén peptid fogyasztásával segíthetünk ízületeink rugalmasságát fenntartani, így elkerülhető a porcok és ízületek kopása, valamint az ezzel járó fájdalmak is. Kiemelten fontos szerepet játszik izmaink felépítésében és regenerálódásának elősegítésében is a kollagén, így többek között a szív egészségét is támogatja a szívizomsejtekre gyakorolt pozitív hatása miatt. Segítséget nyújtanak a kollagén étrend-kiegészítők abban, hogy megfelelő mennyiségű kollagénhez juttassuk a szervezetünket: A GAL kollagén termékek kifejezetten ideálisak erre, hiszen ezekben a kollagén már eleve peptidek formájában van jelen. A peptid forma könnyen emészthető, hatékonyan felszívódik és beépül.

A GAL kollagén termékek a márkától megszokott kiemelkedő minőséget képviselik, méghozzá elérhető áron.

Nem is csoda, hogy annyian szavaznak bizalmat ezeknek az étrend-kiegészítőknek! A GAL marhakollagén peptid kizárólag legelőn tartott, füvet legelő szarvasmarháktól, kíméletes állattartásból származik. A márka kiemelkedően hatásos halkollagén-peptidje pedig Neu5gc mentes.

Nézd meg a GAL étrend-kiegészítők teljes kínálatát!

 

Felhívás: Az étrend-kiegészítők a hazánkban is érvényben levő európai uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. 

Vissza ide: Tudástár
Az oldal tetejére