Barion Pixel
Az oldalunk használatával hozzájárulsz a cookie-k alkalmazásához, amelyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési Tájékoztatónkban.

Étrend kiegészítők az egészséges ízületekért

Étrend kiegészítők az egészséges ízületekért - Ropog és fáj mindened?

Ropog és fáj mindened? Ugye tudod, hogy ez ellen könnyen lehet tenni?

A porcok és ízületek egészségéért már fiatalon meg kell tenni mindent, mert a kor előrehaladtával egyre több és több kellemetlen tünet, fájdalom jelentkezik, ha ezzel nem törődünk. Az izmok regenerálódását szintén tudatosan támogatni szükséges.

Mi okozza a fájdalmat?

A mozgásszegény életmód csak a jéghegy csúcsa. Panaszokhoz vezet a helytelen táplálkozás, vitaminok és ásványi anyagok, antioxidánsok hiánya. Az ízületi gyulladások, porckopás krónikus betegség formájában is fennállhat, ami folyamatos, állandó kínokkal jár, sokszor csillapíthatatlan fájdalommal.

Mire van szüksége izmaidnak, porcaidnak és ízületeidnek, hogy egészségesek legyenek?

Mindennek az alapja a helyes táplálkozás, ám manapság a legnagyobb igyekezettel és odafigyeléssel is nehéz ételekkel minden vitaminból, ásványi anyagból és nyomelemből elegendő mennyiséget magunkhoz venni, ezért fontos ezek pótlása jó minőségű, jól hasznosuló étrend-kiegészítőkkel. Ezek szedése nem csak a megelőzésben, de a gyógyulás folyamatában is kiemelten fontos szerepet játszik!

Kollagén:

A kollagén egy olyan fehérje, ami nagy szerepet játszik a kötőszövetek, bőr, az ízületek, inak, porcok és erek egészségében. Bizonyos kor után jelentkező degeneratív izületi problémák leküzdésében is nagy segítséget nyújt, valamint a csontritkulás megelőzését is nagyban támogatja. Ha tébbet szeretnél megtudni a kollagén fajtáiról és jótékony hatásairól, olvasd el az alábbi cikket: Mire jó a kollagén?

Omega 3 zsírsav:

Erős gyulladáscsökkentő hatásával képes felvenni a harcot a krónikus ízületi gyulladásokkal szemben is, és nagy szerepet játszik a megelőzésben. 

C vitamin:

A C-vitamin a gyulladások leküzdésében elengedhetetlenül nagy szerepet játszik. Segíti a kollagén felszívódását, és hozzájárul a természetes kollagén-termelés fokozásához.

D3+K2:

Erősítik a csontozatot és segítenek megelőzni a menopauza utáni csontritkulást. A K2 segít beépíteni a kalciumot a csontokba, míg a D3 a vérben való felszívódást fokozza. 

E-vitamin:

Gyulladáscsökkentő hatásával betegségek, fertőzések leküzdésében is segít, és hozzájárul az izmok egészségéhez, regenerálódásához. 

A-vitamin:

Elsődlegesen a szem vitaminja, ám erős antioxidáns is, ami hozzájárul a csontok erősségéhez, és szintén gyulladáscsökkentő hatású. 

Nézd meg a többi étrend kiegészítőt is a Fittpiac.hu kínálatában!

Kattints az alábbi linkre:  Étrend kiegészítők

Vissza ide: Tudástár
Az oldal tetejére