Low-carb főételek

Rántott hús alacsony szénhidrát tartalommal
@kalivodatimi
Ki ne szeretné a rántott húst?! Főleg, ha egészséges módon készül!

Zellergumó hasábok avokádós-chillis majonézzel
@kalivodatimi
Próbáltad már a zellergumót sütve? Kóstold meg ezt a kókuszolajban sült változatot egy különleges, avokádós-chillis majonézzel!

Gluténmentes májgaluska
@kalivodatimi
A lenmagliszt az egyik leginkább sokoldalú gluténmentes, alacsony szénhidráttartalmú lisztféle, ugyanis nem csak süteményekben remekel, de sós ételekben is. Használhatjuk akár főzelékek sűrítésére is, és annak érdekében, hogy ne kelljen lemondanunk a levesekben a tésztafélékről, készülhet vele diétába beilleszthető galuska is.

Lenmaglisztes májgaluska
@kalivodatimi
Íme egy lisztmentes és szinte nulla szénhidráttartalmú májgaluska.

Spagetti konjac tésztával
@kalivodatimi
A konjac tészta (slim pasta) nagyszerű alternatíva alacsony szénhidráttartalmú diétában tésztás ételek készítéséhez. A konjac tészta konjac lisztből készül, aminek ugyan nincs semmiféle íze, ám a sós lé, amiben a tészta tartósítva van, kölcsönöz neki egy olyan ízt, amit vannak, akik különösen kedvelnek, de vannak, akiket zavar. Azon túl, hogy a tésztát felbontás után alaposan lemossuk, lehet még bevetni trükköket, hogy a hátramaradó ízt semlegesítsük.
Például így:
Például így:

Útifűmaghéjas pizza
@kalivodatimi
Gluténmentes, könnyed, rostban gazdag pizzatészta alacsony szénhidráttartalommal.

Marhahús szeletek olívabogyó pürével
@kalivodatimi
Micsoda finomságokat lehet készíteni egy üveg olívabogyóból! Nem kell veszni hagyni az olívabogyó levét sem, hiszen nagyszerű alaplé hús sütéséhez.

Zöldbableves lenmagliszttel sűrítve
@kalivodatimi
Tudtad, hogy a lenmagliszt tökéletes alternatíva alacsony szénhidráttartalmú és gluténmentes lisztféleként levesek sűrítésére?
Én szoktam belőle sütit is sütni, de kétségtelen, hogy a sós ételek jelentik a hazai pályát a lenmaglisztnek. Ráadásul sokkal egyszerűbb, mint rántást készíteni, mert csak belelapátolsz 2-3 evőkanál lenmaglisztet a levesbe, és tökéletes!
A lenmaglisztnek diós aromája van, ami a fűszerekkel és a sós ízzel nagyon összeillik!
Én szoktam belőle sütit is sütni, de kétségtelen, hogy a sós ételek jelentik a hazai pályát a lenmaglisztnek. Ráadásul sokkal egyszerűbb, mint rántást készíteni, mert csak belelapátolsz 2-3 evőkanál lenmaglisztet a levesbe, és tökéletes!
A lenmaglisztnek diós aromája van, ami a fűszerekkel és a sós ízzel nagyon összeillik!

Tengeri sügér póréhagyma pürével
@kalivodatimi
Pürét igazából bármilyen zöldségből készíthetünk. Póréhagymából is!

Tejszínes fasírt baconnel
@kalivodatimi
Tejszínes fasírt a sütőből, amit bacon-be lehet göngyölni, de ha nincs kedved a göngyöléssel bajlódni, akkor egyszerűen csak helyezd a gombócokat tálba, nem fognak szétesni!