Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Low-carb főételek

Rántott hús alacsony szénhidrát tartalommal

Rántott hús alacsony szénhidrát tartalommal

@kalivodatimi

Ki ne szeretné a rántott húst?! Főleg, ha egészséges módon készül!

Zellergumó hasábok avokádós-chillis majonézzel

Zellergumó hasábok avokádós-chillis majonézzel

@kalivodatimi
Próbáltad már a zellergumót sütve? Kóstold meg ezt a kókuszolajban sült változatot egy különleges, avokádós-chillis majonézzel!
Gluténmentes májgaluska

Gluténmentes májgaluska

@kalivodatimi
A lenmagliszt az egyik leginkább sokoldalú gluténmentes, alacsony szénhidráttartalmú lisztféle, ugyanis nem csak süteményekben remekel, de sós ételekben is. Használhatjuk akár főzelékek sűrítésére is, és annak érdekében, hogy ne kelljen lemondanunk a levesekben a tésztafélékről, készülhet vele diétába beilleszthető galuska is.
Lenmaglisztes májgaluska

Lenmaglisztes májgaluska

@kalivodatimi
Íme egy lisztmentes és szinte nulla szénhidráttartalmú májgaluska.
Spagetti konjac tésztával

Spagetti konjac tésztával

@kalivodatimi
A konjac tészta (slim pasta) nagyszerű alternatíva alacsony szénhidráttartalmú diétában tésztás ételek készítéséhez. A konjac tészta konjac lisztből készül, aminek ugyan nincs semmiféle íze, ám a sós lé, amiben a tészta tartósítva van, kölcsönöz neki egy olyan ízt, amit vannak, akik különösen kedvelnek, de vannak, akiket zavar. Azon túl, hogy a tésztát felbontás után alaposan lemossuk, lehet még bevetni trükköket, hogy a hátramaradó ízt semlegesítsük.
Például így:
Útifűmaghéjas pizza

Útifűmaghéjas pizza

@kalivodatimi
Gluténmentes, könnyed, rostban gazdag pizzatészta alacsony szénhidráttartalommal.
Marhahús szeletek olívabogyó pürével

Marhahús szeletek olívabogyó pürével

@kalivodatimi
Micsoda finomságokat lehet készíteni egy üveg olívabogyóból! Nem kell veszni hagyni az olívabogyó levét sem, hiszen nagyszerű alaplé hús sütéséhez.
Zöldbableves lenmagliszttel sűrítve

Zöldbableves lenmagliszttel sűrítve

@kalivodatimi
Tudtad, hogy a lenmagliszt tökéletes alternatíva alacsony szénhidráttartalmú és gluténmentes lisztféleként levesek sűrítésére?
Én szoktam belőle sütit is sütni, de kétségtelen, hogy a sós ételek jelentik a hazai pályát a lenmaglisztnek. Ráadásul sokkal egyszerűbb, mint rántást készíteni, mert csak belelapátolsz 2-3 evőkanál lenmaglisztet a levesbe, és tökéletes!
A lenmaglisztnek diós aromája van, ami a fűszerekkel és a sós ízzel nagyon összeillik!
Tengeri sügér póréhagyma pürével

Tengeri sügér póréhagyma pürével

@kalivodatimi
Pürét igazából bármilyen zöldségből készíthetünk. Póréhagymából is!
Tejszínes fasírt baconnel

Tejszínes fasírt baconnel

@kalivodatimi
Tejszínes fasírt a sütőből, amit bacon-be lehet göngyölni, de ha nincs kedved a göngyöléssel bajlódni, akkor egyszerűen csak helyezd a gombócokat tálba, nem fognak szétesni!
Az oldal tetejére