Barion Pixel
Az oldalunk használatával hozzájárulsz a cookie-k alkalmazásához, amelyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési Tájékoztatónkban.
1.390 Ft
Menny.:db
 Ideális tartósítószermentes és cukormentes befőzéshez.
 Természetes zselésítő .
 Cukormentes és gluténmentes.
 Növényi alapanyag.
Gyártó: Nature Cookta
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 1.737,50 Ft/100g
Várható szállítás: 2024. április 23.
Nem értékelt
Termék címkék:
nature cookta

Nature Cookta Pektin 80g

1.390 Ft
Menny.:db

Leírás

A gyümölcsök befőzésénél az egyik legfontosabb szempont az eltarthatóság. A legtermészetesebb megoldás a tökéletes állagú dzsemek, lekvárok elkészítéséhez, ha a növényi pektint is adagolunk hozzá. Ezzel a természetes sűrítőszerrel/adalékanyaggal többé nem ördöngősség a lekvárfőzés sem. Házilag készített gumicukorral kedveskedhetünk szeretteinknek, ha a Nature Cookta Special Pektint beszerezzük. Segítségével a lekvárfőzés is lerövidíthető, a hozzáadott édesítő pedig csökkenthető. A gyorsabb elkészítés lehetővé teszi, hogy a gyümölcsök tápértéküket is koncentráltabban megőrizzék.

A pektin előfordulása

A növényi, természetes eredetű pektint kiváló sűrítőanyagként tartják számon. Koncentrációja más és más a különböző gyümölcsöknél. A kevésbé rostos gyümölcsök (málna, ribizli, eper) kevesebbet rejtenek magukban, mint a birsalma, szilva vagy a sárgabarack. Az élelmiszeriparban előszeretettel alkalmazzák az éretlenebb gyümölcsöket (savanykás almát), melyeknek a pektintartalma is még magasabb. Az érési folyamat során ez az érték azonban folyamatosan csökken. Gyakori a citrusfélékből való előállítása is. Henri Bracconot által 1825-ben feljegyzett pektin a kocsonyásodásért felel. Ezt a régiek is felismerték, amikor egy-egy befőzésnél az alacsonyabb pektin-koncentrációjú gyümölcsökhöz az állag javítása érdekében magasabb tartalmúakat adtak.

A pektin a konyhában

A tartósítás a tartósítószereken és a technikán is múlik. Ma már olyan fenomenális, természetes eredetű segédanyagok állnak a rendelkezésünkre, mint a Nature Cookta Special Pektin. A főzési idővel a gyümölcsök tápanyagértéke csökken. A rövidebb elkészítés miatt ez a termék megoldást jelenhet erre a problémára. Az egyik leghasznosabb konyhai alapanyaggal módfelett ízletes lekvárok, dzsemek, zselék készíthetőek. Ez az értékes heteropoliszacharid lehetővé teszi, hogy könnyedén és gyorsan elérjük a kívánt, kocsonyás állagot. Segítségével otthon is elkészíthetjük a gyerekek kedvencét, a gumicukrot.

A kiszerelés 80 gramm, amely akár 20-25 kg gyümölcs befőzésére is elegendő, a kívánt állag és az adott gyümölcs függvényében.

A pektin fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet. 

Összetevők, tápértékek

Összetevők: 100% citruspektin

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére