Barion Pixel
Az oldalunk használatával hozzájárulsz a cookie-k alkalmazásához, amelyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési Tájékoztatónkban.
1.390 Ft
Menny.:db
 Magas Omega-3 tartalom.
 Kiváló ízesítő hidegkonyhai ételeknek és süteményeknek.
 Préssel készített, tiszta növényi eredetű olaj.
Gyártó: Nature Cookta
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 556,00 Ft/100ml
Várható szállítás: 2024. április 23.
Nem értékelt
Termék címkék:
nature cookta

Nature Cookta Lenmagolaj 250ml

1.390 Ft
Menny.:db

Leírás

Az apró lenmagok az idők során már sokszor bizonyították értéküket, sokrétű felhasználásukat. A belőlük készített enyhén kesernyés ízű, aranysárga színű Nature Cookta Lenmagolaj az egyik legértékesebb növényi eredetű, konyhai alapanyag. Préssel készítik, majd tartályban történő ülepítés után palackozzák és szűrik. A legmagasabb Omega-3 és a legkisebb Omega-6 tartalmú olaj a különböző saláták, lepények, sütemények tökéletes összetevője.

A len történelme

A közép-ázsiai len növénynek mintegy 200 faja létezik. A vadlen rostját kötelek és zsinegek alapanyagaként az ősember is hasznosította. Erről tanúskodik a 34 ezer éves, grúziai barlangban talált lenszál is. Az egyiptomiak, görögök, indiaiak életében is ismert alapanyagként szerepelt. A rómaiak pedig első sorban ruhák készítése miatt termesztették. Európai elterjedése a napóleoni háborúk idejére tehető, amikor is megakadályozták, hogy tengerentúli országokból textil nyersanyagokat hozhassanak be. A len szó szláv eredete arra utal, hogy a magyarok a kárpát-medencei népektől sajátították el a len feldolgozását. Hazánkban Tolna megyében találtak lenmaradványokat. Élelmiszerként, orvosságként és a vászon készítés alapanyagaként is megállta a helyét. Az olajlen a mai napig a sziléziai konyha egyik leghangsúlyosabb alapanyaga. A len termesztésében a következő országok járnak az élen: Belgium, Argentína, Marokkó és India. Ruhaipari használatán kívül egyre hangsúlyosabbá vált az étkezésben betöltött szerepe.

Lenmagolaj a konyhában

A kék virágot hozó egynyári növény magjaiból enyhén kesernyés ízű, tiszta olajat nyernek, mely a hidegkonyhai ételek, lepények és zöldségek fenomenális ízesítője. A Nature Cookta Lenmagolajat próbáld ki karfiollal, brokkolival, rukkolával vagy mángolddal készített saláta készítésénél. Öntetek, turmixok, smoothie-maker receptek kiváló összetevője. A gyümölcskenyér és a karácsonyi fatörzs összeállításánál is használd ezt az olajat, hogy még finomabb ízvilágot kapj.

Összetevők, tápértékek

Összetevők: 100% lenmagolaj

A lenmagolaj fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.

Száraz, hűvös helyen tartandó!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére