Barion Pixel
Az oldalunk használatával hozzájárulsz a cookie-k alkalmazásához, amelyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési Tájékoztatónkban.

Könyvek

Rendezés:

A keto védelmében - amit a szénhidrátszegény-zsírdús táplálkozásról tudni kell

3.999 Ft
Raktáron

Az éhes lélek gyógyítása - Túlsúly, evészavarok és kapcsolati problémák

3.360 Ft
Raktáron

Ne cipeld tovább! - Örökölt családi minták a táplálkozásban és az érzelmi evés

3.780 Ft
Raktáron

A PCOS titka - megelőzés és visszafordítás az étrend és böjt erejével

4.499 Ft
Raktáron

Az elhízás titka - Megoldókulcs a sikeres fogyáshoz

4.499 Ft
Raktáron

Vitaminipar - Egy vegyészmérnök bennfentes tanácsai a jó termékválasztáshoz

5.250 Ft
Raktáron

Bélügyek - A belek csodálatos világa és a jó emésztés

3.999 Ft
Raktáron

Alacsony FODMAP-étrend - Elmélet és gyakorlat

4.999 Ft
Raktáron

Szőröstül-bőröstül - Azoknak, akik jót akarnak enni, és a világot is szeretnék megmenteni

3.500 Ft
Raktáron

A légzés ereje - Oxigén Program: amivel egészségesebb, vékonyabb és edzettebb leszel

4.499 Ft
Raktáron

A test lázadása - Ismerd meg a stresszbetegségeket

4.499 Ft
Raktáron

A család ereje - Ragaszkodj gyermekeidhez!

4.990 Ft
Raktáron

Tele vagy kérdésekkel az egészséges életmóddal kapcsolatban?

Például hogyan tehetsz az egészségedért a táplálkozáson keresztül? Hogyan táplálkozz helyesen? Hogyan lehet elérni az ideális testsúlyt? Milyen egészséges ételeket főzz? - talán még hosszasan tudnád folytatni, miféle kérdések, elakadások és akár kételyek, aggályok merülnek fel Benned, hogy merre indulj el, jól csinálod-e.

Az egészséges életmód többé nem útvesztő!

Ha nyitott vagy az információkra, érteni és átlátni akarod, hogy a táplálkozáson keresztül hogyan javíthatsz az egészségeden és életminőségeden, akkor egyenes az út előtted. Az információk a rendelkezésedre állnak, nem kell sötétben tapogatóznod. A tudományos tények számodra is elérhető közelségben vannak, méghozzá olyan formában, ami akkor is érthető, ha nem vagy táplálkozástudományi szakember. Manapság számos olyan könyv közül választhatsz, melyek közérthető nyelven megfogalmazva, élvezhető olvasmányként segítenek eligazodnod az egészséges életmód felé vezető úton. Ezek a könyvek segítenek szélesíteni az ismereteidet, és hozzájárulnak ahhoz, hogy önállóan képes legyél megtervezni étrendedet, motivált legyél a helyes táplálkozás betartásában és akár szükség esetén a fölösleges kilóidtól is meg tudj szabadulni.

Legyen szó ételérzékenységről, fogyásról, hízásról, evési zavarokról, ezek a könyvek segítségedre lehetnek!

 

Lukács Liza kertelés nélkül beszél arról, aminek a létezéséről sokan nem is tudnak

Lukács Liza az érzelmi evés pszichológiájának területén olyan mérföldköveket ért el az utóbbi években, ami páratlan és a maga nevében egyedülálló. A könyveiben részletesen kitér az evészavarokra, azok lelki hátterére és a lehetséges megoldásokra, amik egyébként egyénenként különbözőek.

Lukács Liza a „Lenyelt vágyak" című kötetében testközelből mutat be egy terápiás folyamatot, ami során mély lelki szinten megmutatkoznak az evészavarok azon árnyalatai, mélységei és „magasságai", amiről olyan kevés szó esik és ami mégis olyan sokakat érint. Csakhogy a legtöbben általában önmaguknak sem vallják be, hogy problémájuk van az evéssel. Ahogy az „Az éhes lélek gyógyítása" című kötetből kiderül, az evészavarokhoz nem minden esetben társulnak súlyproblémák, így sokszor igen nehéz felismerni ezt az állapotot. Tipikus sztereotípia, ami a köztudatban valóban élénken él, hogy akinek gondjai vannak az étkezéssel, biztosan túlsúlyos vagy éppen kórosan sovány. Ám a tapasztalatok szerint ez nem igaz. Az érintettek jelentős száma valójában testsúly tekintetében nem rendelkezik jelentős eltérésekkel. Viszont ettől még az evéshez fűződő viszonyuk egy cseppet sem kiegyensúlyozott és egészséges. Az érzelmi evés röviden és tömören azt jelenti, hogy valaki akkor is eszik, ha nem éhes, ha valamilyen érzelmi hatás éri, ha tudat alatt valamiféle hiányérzetet próbál az evéssel orvosolni. Evészavar az is, amikor valakinek egész nap csak ételeken jár az esze, azon, hogy mikor-mit ehet, vagy mit kellene enni, nassolni. Ez a jelenség a diétázás aranykorában tömegesnek is mondható, még ha sokan erre nem is hajlandóak ilyen szemüvegen keresztül nézni.

Lukács Liza köntörfalazás nélkül mesél mindezekről úgy, hogy közben az olvasmányos, emberközeli megfogalmazás élővé varázsolja a témát, és nem helyezi olyan távolságba, ahol legfeljebb a szakzsargont értők érhetik el. Legújabb műve, a „Ne cipeld tovább" megkapó érzékenységről tesz tanúbizonyságot, hiszen a szerző saját életútján keresztül mutatja be, mit is jelent az evészavar, és hogy mindehhez miként járulhatnak hozzá a családi, örökölt minták. Lukács Liza hitelességét tapasztalatai és őszintesége adják.

Az oldal tetejére