
Alacsony szénhidráttartalmú cipó hihetetlenül gazdag, magvas változatban. Ezt még ketogén diéta alatt is fogyaszthatod, és gluténmentes alapanyagainak köszönhetően cöliáka esetén is belefér az étrendedbe. Nem tartalmaz semmilyen speciális lisztvekeréket, és élesztőtől is mentes kenyérke.
Hozzávalók:
▪️ 50 g bambuszrost liszt
▪️ 70 g arany lenmagliszt
▪️ 15 g útifű maghéj
▪️ 8 g sütőpor
▪️ 1 tk só
▪️ 75 ml almaecet
▪️ 200 ml joghurt (növényi is jó)
▪️ 4 tojás
▪️ magvak, de ez akár ki is hagyható: tökmag, napraforgó mag, dió, fekete szezámmag, fenyőmag, olívabogyó. Mindenből 2 maximum evőkanálnyit tegyél bele.
Összekeverés után azonnal szilikonos formába tettem, de a tészta egészen tömör, ruganyos, így az is működik, ha csak cipót formázol, amit sütőpapíron helyezel el.
Sütés: 170 fokon 50 percig sült alsó-felső sütéssel, légkeverés nélkül.


Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi low-carb receptet is, és tárazz be az egészséges finomságokból!