Barion Pixel
Az oldalunk használatával hozzájárulsz a cookie-k alkalmazásához, amelyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési Tájékoztatónkban.

Élesztős Fibriya keto kenyér

Keto kenyér mellékíz nélkül: puha, gluténmentes, rostdús és hosszan laktató – egyszerű recepttel.
Ha már eleged van a száraz vagy épp vizes, kudarcos keto kenyerekből, amelyeknek ráadásul erős útifűmaghéj-íze van, vagy más markáns mellékízük a maglisztek miatt, akkor jó helyen jársz. Ez a keto kenyér a Fibriya Univerzális Rostmixből készült, teljesen búzalisztmentesen és maglisztek nélkül.

 

Semleges ízű, igazi fehér kenyeret idéző tészta

Az alábbi receptben instant élesztőt használunk, így a kenyér bélzete szép lyukacsos és lágy lesz, de ha még gyorsabb megoldást szeretnél, megtalálod nálunk a sütőporos keto kenyér receptet is. Bármelyiket is választod, a Fibriya rostmixnek köszönhetően egy finom, gluténmentes és szénhidrátcsökkentett kenyér kerül az asztalodra, amely extrém alacsony szénhidráttartalom mellett kiemelkedően magas rosttartalommal büszkélkedik, így meglepően sokáig jóllakottnak fogod érezni magad tőle!

Hozzávalók:

  • 130 ml langyos víz

  • 7 g porélesztő

  • 20 g olívaolaj vagy olvasztott vaj

  • 3 tojás (M)

  • 1 evőkanál sörélesztőpehely (elhagyható, de a kenyérre jellemző ízvilághoz nagyban hozzájárul)

  • 80 g Fibriya Univerzális Rostmix

Elkészítés:

  • A porélesztőt szórd a langyos vízbe, és hagyd érintetlenül 15 percig.

  • Az olívaolajat vagy az olvasztott vajat keverd el egy másik tálban a tojásokkal és a sörélesztőpehellyel, majd öntsd hozzá az élesztős vizet.

  • Add hozzá a rostmixet, majd egy szilikon keverőkanál segítségével alaposan dolgozd össze a tésztát.

  • Fedd le a tálat egy száraz konyharuhával, és meleg helyen pihentesd legalább 1 órán át (de az sem baj, ha tovább hagyod).

  • Melegítsd elő a sütőt 150 fokra.

  • Egy kevés rostmixszel megszórt felületen gyúrd át a tésztát, majd formázz belőle cipót.

  • Helyezd sütőpapírra a kenyérkét, a tetejét pedig kissé szeld meg, akár kreatívan megmintázva.

Sütés: 150 fokos sütőben süsd 60 percig, alsó-felső sütési módon, légkeverés nélkül.

A kész kenyér tápétékei:

Átlagos tápérték 100 g kész kenyérben*
Energia 176 kcal / 736 kJ
Zsír 9,4 g
- amelyből telített zsírsavak 2,0 g
Szénhidrát 1,5 g
- amelyből cukrok 0,8 g
Rost 21,6 g
Fehérje 10,1 g
0,20 g

* Az értékek az ajánlott recept alapján lettek kiszámítva.

Készíts valódi fehér kenyér ízű keto kenyeret Fibriya rostmixből, búzaliszt és maglisztek nélkül!

Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi low-carb receptet is, és tárazz be az egészséges finomságokból!

A legfrissebb receptekért kövess minket instagramon is!

Az oldal tetejére