
Szinte szénhidrátmentes, puha és ízletes keto kenyér recept sütőporral. Ha egy igazán egyszerű, gyorsan elkészíthető low carb kenyér receptet keresel, amihez nem kell élesztő, akkor ez a változat neked való.
Gluténmentes, gabonamentes keto kenyér Fibriya rostmixből
Ebben a receptben a hagyományos liszt helyét a Fibriya Univerzális Rostmix veszi át, így garantáltan gluténmentes, gabonamentes, ketogén diétába hibátlanul beilleszthető kenyeret készíthetsz. Ha pedig kipróbálnál egy élesztős verzót is, ami még inkább hasonlít a klasszikus fehér kenyérre, akkor ezt az élesztős Fibriya keto kenyeret is kóstold meg!
Hozzávalók
- 50 ml víz
- 20 g olívaolaj
- 2 tojás
- 30 g natúr joghurt
- 1 ek almaecet
- 7 g Fibriya Sütőpor – Foszfát- és keményítőmentes
- 60 g Fibriya Univerzális Rostmix
Elkészítés lépésről lépésre
- A rostmixet keverd össze a sütőporral.
- Egy másik tálban a nedves hozzávalókat dolgozd simára, majd add hozzá a száraz keveréket, és gyorsan dolgozd össze.
- Hagyd pihenni 20 percig, majd formázz belőle cipót, és helyezd sütőpapírra. (Nedves kézzel simítsd el a tetejét, így szép formát kapsz.)
- Bátran bevagdoshatod, megszórhatod kevés rostmixszel vagy magvakkal is.
Sütés: előmelegített sütőben 160 °C-on 40 perc, majd további 10 perc 180 °C-on légkeveréssel.
A kész kenyér tápétékei:
Átlagos tápérték | 100 g kész kenyérben* |
---|---|
Energia | 188 kcal / 789 kJ |
Zsír | 11,5 g |
- amelyből telített zsírsavak | 2,3 g |
Szénhidrát | 1,6 g |
- amelyből cukrok | 1,3 g |
Rost | 22,5 g |
Fehérje | 8,0 g |
Só | 0,14 g |
* Az értékek az ajánlott recept alapján lettek kiszámítva.

Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi low-carb receptet is, és tárazz be az egészséges finomságokból!