Leírás
Fedezd fel a lenmaglisztet, ami nem csak low carb kenyerekhez a legnagyszerűbb, de tojás helyettesítésére is alkalmas!
Ez a liszt a modern, egészségtudatos konyha leginkább sokoldalú lisztje, nem mellékesen pedig az ára is igen kedvező az alacsony szénhidráttartalmú lisztfélék között! Ez a természetesen gluténmentes és alacsony szénhidráttartalmú Nature Cookta lenmagliszt tökéletes választás otthon készített, szénhidráttartalmú kenyér sütéséhez, de főzelékeket és mártásokat is sűríthetünk vele, és mindezen felül tojás helyettesítésére is alkalmas.
A lenmagliszt előállítása és felhasználása:
A lenmagliszt előállításához a lenmagokat hidegen préselik, majd a lenmag pelletet őrlik lisztté, megőrizve így a benne lévő értékes rostokat, Omega-3 zsírsavakat, ásványi anyagokat és vitaminokat. A kész liszt egy barna, finom por, aminek kellemes diós aromája van. A kiemelkedően sokoldalú lenmagliszt megállja a helyét a gluténmentes és alacsony szénhidráttartalmú diétákban, paleo diétában és vegán életmódban is. Tojáshelyettesítőként is jól alkalmazható: egy evőkanál lenmaglisztet három evőkanál vízzel keverj simára, és máris használhatod a tojás helyett. (Ez a mennyiség egy darab tojásnak felel meg).
A Nature Cookta lenmaglisztet hihetetlenül sokoldalúan fel tudod használni a konyhában, hiszen üde diós aromája remekül passzol édes süteményekhez, de sós ételekhez is. Próbáld ki almás süteményhez, vagy használd például főzelékek gluténmentes sűrítéséhez, krémlevesekhez, és ismerd meg a Nature Cookta lenmagliszt ezer arcát!
Összetevők, tápértékek
Összetevők: 100% lenmagliszt
Átlagos tápértékadatok | 100g termékben: |
Energia | 1342 kJ / 321 kcal |
Zsír | 18,88 g |
- amelyből telített zsírsavak | 8,88 g |
Szénhidrát | 4,64 g |
- amelyből cukrok | 4,4 g |
Fehérje | 33,18 g |
Só | 0 g |