Leírás
Diétás különlegesség a kakaópor vagy a búzaliszt kiváltására
Fibriya Kakaórost egyedülálló alapanyag: a kakaóbab héjából és rostos töretéből készült, finom por állagú, rostban gazdag különlegesség. A kakaóbabból származó sötétbarna por kiválóan alkalmas búzaliszt helyettesítésére sütésnél. Természetes színe és enyhe kakaós aromája klasszikus kakaós élményt ad a süteményeknek mindezt a kakaóporhoz képest jóval alacsonyabb kalóriatartalommal és extrém alacsony szénhidráttartalommal. Tökéletesen illeszkedik fogyókúrás, gluténmentes, ketogén és paleolit étrendbe.
Miben tér el a kakaórost a kakaóportól?
A kakaórost a kakaóbab héjából és a feldolgozás során visszamaradó rostos részekből készül. Ezeket szárítják és finom porrá őrlik, így jön létre a kakaóporhoz hasonló, de annál sokkal rostban gazdagabb, szénhidrátban szegényebb alapanyag. Pontosan olyan állagot kap a kakaórost, mint a lisztfélék, de színe kicsit világosabb a kakaópornál. Ez a lisztszerű por megőrzi a kakaó jellegzetes színét és aromáját, tápértékeiben azonban teljesen más, mint a hagyományos kakaópor.
Míg a klasszikus kakaópor egy intenzív ízű, magasabb szénhidrát- és zsírtartalmú alapanyag, amit kifejezetten ízesítésre és színezésre használunk, addig a kakaórost minimális szénhidrát- és zsírtartalommal büszkélkedik, rosttartalma pedig akár 60–70%. Ezekkel a tulajdonságokkal sokkal jobban illeszkedik a fogyókúrás és szénhidrátcsökkentett étrendekbe.
A kakaórost nem alkalmas kakaóital készítésére, ne úgy gondolj rá, mint egy kakaóporra. Inkább ízletes liszthelyettesítőként tekints rá! Sütéshez, muffinokhoz, piskótákhoz, kalácsokhoz a lisztfélék egy részének vagy akár teljes egészének kiváltására is tökéletes alapanyag.
A kakaórost csúcsra járatja a diétás sütést!
A Fibriya Kakaórost legnagyobb előnyei
- Alacsonyabb kalóriatartalom: kb. 40–50%-kal kevesebb, mint a kakaóporé
- Elképesztően alacsony szénhidráttartalom: 100 g kakaórostban mindössze 4,5 g szénhidrát
- Magas rosttartalom: támogatja az emésztést, fokozza a teltségérzetet
- Kiváló lisztalternatíva: önmagában is használható búzalisztmentes sütemények sütéséhez
Ilyen esetekben tudod felhasználni a kakaórostot
- Süteményekben, muffinokban, piskótákban, kalácsokban vagy krémes desszertekben: részben vagy teljes egészében helyettesítheted vele a lisztet vagy kakaóport, így szénhidrátcsökkentett, rostban gazdag változatokat készíthetsz vele.
- Kalóriacsökkentett édességekhez: klasszikus ízvilág, diétás értékekkel.
- Rostbevitel növelésére: egy kanál kakaórost könnyedén beilleszthető a mindennapi étrendbe, akár smoothie-ba vagy joghurtba keverve.
Nem kell lemondanod a kakaós ízekről a fogyókúra vagy a szigorú diéta alatt sem!
Összetevők, tápértékek
Összetevők: 100% Kakaórost
Allergéneket nem tartalmaz!
Átlagos tápérték | 100 g termékben |
---|---|
Energia | 216,9 kcal / 910 kJ |
Zsír | 2,5 g |
- amelyből telített zsírsavak | 1,5 g |
Szénhidrát | 4,5 g |
- amelyből cukrok | 0,7 g |
Rost | 60 g |
Fehérje | 14,1 g |
Só | 0 g |