Leírás
Próbáld ki a Gabiyo Köleses Zabkásákat, amelyek:
- 100 %-ban természetes összetevőkből készülnek
- glutén- és laktózmentesek
- a vegán életmódba illeszthetőek
- hozzáadott cukor nélkül készülnek
Mitől olyan táplálóak és egészségesek a Gabiyo kásák?
Gluténmentes
Kásáinknál felhasznál zabpehely és kölespehely megbízható gluténmentes forrásból származik, ahol a gyártóüzemben labor mérésekkel győződnek meg feldolgozás előtt, hogy az alapanyag megfelel az előírt minőségi elvárásoknak.
Természetesen édes
Hozzáadott cukor és szirupok helyett a datolya és almaliszt adja a köleses zabkása édességét. Az általunk felhasznált datolya 100% GMO- és tartósítószer-mentes.
Természet adta ízek és tápanyagok
Aromák és ízfokozók helyett, csak természetes növényi összetevők vannak kásáinkban. Készítményünkben a liofilizált piros- és fekete ribizlik kizárólag érett-, aromás-, kézzel válogatott- és frissen fagyasztott szemekből készülnek. A liofilizált gyümölcsök súlya könnyű, a szemek aprók, antioxidáns tartalmuk közel a friss gyümölcsével azonos. A még finomabb ízért valódi kókusz darabokat használtunk a kásánkhoz, a kellemes savanykás almás íz pedig az almalisztnek köszönhető, amely csupán szárításon esett át, sem hozzáadott cukrot, sem aromát, csak az alma finom zamatát tartalmazza. A gabiyo kásákban felhasznált szárított almakocka pedig hazai termék. A lenmag egyik kedvező tulajdonsága, hogy gazdag omega-3 zsírsavakban, illetve a kásák rosttartalmát is növeli, így az egészségtudatos étrendbe tökéletesen illeszkedik.
Mitől kiemelkedő a Gabiyo kásák tápanyag összetétele?
Hozzáadott cukortól mentes*. Számunkra fontos, hogy termékeinket jó szívvel fogyaszthassák azok is, akik kerülik a hozzáadott cukrok fogyasztását, illetve a szénhidrátbevitelükre oda kell figyelniük. Hisszük, hogy a kiegyensúlyozott, egészségtudatos étrend is lehet nagyon finom!
Gondoltunk azokra is, akik nem fogyaszthatnak glutént, laktózt-, tejet, illetve szóját, hiszen számukra különösen nehéz lehet a megfelelő reggeliző terméket megtalálni. Kásáink, így a gabiyo köleses zabkása ribizlivel is teljes mértékben glutén-, laktóz-, tej- illetve szójamentes.
A felhasznált összetevőknek köszönhetően a köleses zabkása ribizlivel élelmi rostokban gazdag, így méltó részét képezheti a kiegyensúlyozott, egészségtudatos étrendnek.
Mint minden termékünk, a köleses zabkása ribizlivel is ideális választás vegánok számára is, hiszen sem mézet, sem más állati eredetű alapanyagot nem használunk föl a készítéséhez.
* A termék hozzáadott cukrot nem, de az összetevőkből eredő, természetes cukrokat tartalmaz.
Hogyan készítsd el?
A köleses zabkása klasszikusan egy reggelire fogyasztott termék, azonban fogyaszthatod kisétkezésre, vagy akár egy desszert részeként is. A komplett reggeli étkezés részeként öntsd le a köleses zabkását ízlésed és személyes szükségleteidnek megfelelően 125 ml forró tejjel, növényi tejhelyettesítő itallal vagy vízzel. Kevergesd meg, hagyd minimum 3 percet állni és máris fogyasztható. Társíts a köleses zabkása mellé valamilyen friss gyümölcsöt, egy pohár vizet vagy cukormentes teát, és kész is a finom, kiegyensúlyozott reggeli.
Dietetikusunk tanácsa: milyen az igazán gluténmentes zabpehely?
A gluténmentes zabpehely – a vetőmag földbe juttatásától, a saját termesztésen és a gyártási folyamaton keresztül a csomagolásig – szigorúan ellenőrzött körülmények között készül. A gluténmentes zabpelyhet előállító cégek a keresztszennyeződések elkerülését saját és külső laboratóriumi vizsgálatokon keresztül biztosítják. Az igénybe vett külső laboratórium a Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete által akkreditált. A prémium minőség és a gluténmentesség érdekében egy teljesen zárt, innovatív technológiával rendelkező gyárban készül a zabpehely. A gyár a különböző alapanyag tulajdonságok alapján képes kiszűrni az idegen anyagot, illetve kiválogatni a legszebb szemeket.
Összetevők, tápértékek
Összetevők: gluténmentes zabpehely (45,6%), datolya darabok (aszalt datolya, rizsliszt), kölespehely (10%), lenmagpehely, almaliszt, kókuszdarabok, liofilizált ribizli (1%), céklapor, fahéj, tengeri só.
Átlagos tápértékadatok | 100g | 55g | 55g termék RI* %-ban |
Energia | 1637 kJ / 389 kcal | 900 kJ / 214 kcal | 11% |
Zsír | 9,3g | 5,1g | 7% |
amelyből telített zsírsavak | 2,87g | 1,58g | 8% |
Szénhidrát | 62g | 34g | 13% |
amelyből cukrok | 20,5g | 11,3g | 13% |
Rost | 11,7g | 6,4g | - |
Fehérje | 8,8g | 4,8g | 10% |
Só | 0,43g | 0,23g | 4% |
*RI: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400kJ/2000kcal).