Leírás
Mit készíthetsz a piskóta rostmixünkből?
Egy tökéletes alap tortákhoz, muffinokhoz, gyümölcsös süteményekhez, vagy csak úgy magában, egy bögre kávé mellé. Egy könnyű, natúr piskótát is pikk-pakk összedobhatsz belőle, még az se baj, ha nincs kedved a tojáshabot felverni hozzá. Kiváló választás keto kókuszkockához, meggyes sütihez, vagy bármilyen tortához, ami piskótát igényel, csak éppen rostban gazdag, low carb és gluténmentes verzióban.
Tényleg ezer módon használhatod fel ezt a süti alapkeveréket. A Fibriya termékcsaládban izgalmasabbnál izgalmasabb ízesített piskótákat is találsz, de ha egy igazi Jolly Joker kell, amit kedved szerint turbózhatsz, ízesíthetsz, és amivel teljesen szabad kezet kapsz, akkor ez lesz az. Itt tényleg szabadjára engedheted a kreativitásod.
Miért legyen otthon Fibriya Natúr Piskóta rostkeveréked?
✅ Mert ez 100%-ban kiváltja a búzalisztet
✅ Nem tartalmaz cukrot és alacsony a szénhidráttartalma
✅ Rostban gazdag, mégis légies, puha piskóta süthető belőle
✅ Nem morzsálódik, nem lesz tömör és száraz, hanem kiváló piskóta sül belőle
✅ Tökéletesen működik akkor is, ha csak egyben ütöd bele a tojást, így pillanatok alatt elkészül
✅ Cukorbeteg diétában, ketogén életmódban, gluténmentes étrendben is megfelelő választás
Recept 27 cm-es tortaformához:
- 8 tojás (M)
- 20 ml olíva olaj
- 100 g Fibriya piskóta Rostmix
- 80 g Fibriya Balance Édesítő Mix
Elkészítés:
Keverd össze a tojásokat (nem szükséges tojáshabot felverni) vajat, édesítőt. Addagold hozzá a rostkeveréket, és dolgozd bele a masszába. Öntsd a tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába. (Kissé olajozd meg a sütőpapírt is.) Süsd előmelegített, 170 °C-os sütőben 25–30 percig. (Tűpróba ajánlott)
Összetevők, tápértékek
Összetevők: Élelmi rostok (természetes növényi cellulóz); Sűrítőanyag: útifű maghéj liszt, konjakgumi, xantángumi, taragumi; Térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát; Savanyúságot szabályozó anyag: GDL (glükono-delta-lakton), aszkorbinsav
Allergéneket nem tartalmaz!
Átlagos tápérték | 100 g termékben | 100 g kész piskótában* |
---|---|---|
Energia | 191 kcal / 798 kJ | 189 kcal / 790 kJ |
Zsír | 0,4 g | 9,8 g |
- amelyből telített zsírsavak | 0 g | 2,6 g |
Szénhidrát | 5,4 g | 1,9 g |
- amelyből cukrok | 0,4 g | 0,8 g |
Rost | 81,25 g | 16 g |
Fehérje | 0,92 g | 14,1 g |
Só | 5,56 g | 1,17 g |
* Az értékek az ajánlott recept alapján lettek kiszámítva.