Barion Pixel
Az oldalunk használatával hozzájárulsz a cookie-k alkalmazásához, amelyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési Tájékoztatónkban.
2.390 Ft
Menny.:db

Ez a piskóta pontosan az, ami után azt mondod: cseppet sem hiányzik a búzaliszt! Puha, könnyű, rugalmas tésztát kapsz, pont olyan állaggal, mint amit a klasszikus búzalisztes piskótáknál megszoktál, csakhogy döbbenetesen alacsony szénhidráttartalommal. Ehhez egy különleges összetevő járul hozzá, amibe biztosan nem botlasz bele minden sarkon!

Kakaós ízű piskóta rostmixünk úgy lett megalkotva, hogy a tudatosan felépített étrendtől kezdve a legszigorúbb diétáig minden helyzetben biztonságos és átgondolt választás legyen. Akár gluténmentesen táplálkozol, akár a csökkentett szénhidráttartalomra fektetsz nagyon nagy hangsúlyt, ezt a sütit bátran összedobhatod magadnak! Az „összedobást” pedig szó szerint értjük, mert a hozzávalókat csak össze kell keverned, és mehet is a sütőbe, nem kell tojáshab felverésével sem vacakolnod. Akár airfryerben is sütheted, ha még többet spórolnál az idővel!

Gyártó:
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 1.195,00 Ft/100g
Várható szállítás: 2025. augusztus 12.
Nem értékelt
Gluténmentes ketogén diéta low-carb diéta vegán

Fibriya Kakaós ízű piskóta - Low carb keto rostmix 200g

2.390 Ft
Menny.:db

Leírás

Mi teszi egyedivé ezt a piskótát? Az, hogy meghekkeltük a kakaót!

Kellett egy kis varázslat a kakaóval, hogy ennek a piskótának még tökéletesebb legyen a rosttartalma, és még alacsonyabb a szénhidráttartalma. Nem spóroltunk ki belőle semmit, nem helyettesítettük aromával. Épp ellenkezőleg! Egy tudatos döntést hoztunk: a klasszikus kakaópor helyett a kakaó legértékesebb részével, kakaórosttal alkottuk meg ezt a rostmixet.

Ez az okos húzás nemcsak különlegessé teszi az ízvilágot, hanem táplálkozási szempontból is egészen más szintre emeli ezt a sütit!

✅ Rostban gazdag kakaós rostmix süteménykészítéshez
✅ Gluténmentes, tejmentes, szójamentes
✅ Nem tartalmaz hozzáadott cukrot
✅ Alacsony szénhidráttartalmú süteménykeverék
✅ Emésztést támogató, laktató rostokban bővelkedik
✅ Egyszerűen elkészíthető, még tojáshabot sem kell hozzá felverned

Mi az a kakaórost, és miben különbözik a kakaóportól?

A kakaórost is a kakaóbabból származik. Amikor a kakaóvajat kipréselik a babból, visszamarad egy zsírtalanított, rostban gazdag száraz anyag. Ezt tovább szárítják, finomítják, és így születik meg a tiszta kakaórostÍze megőrzi a kakaóbab jellegzetes aromáját és színét, de tápértékét tekintve sokkal jobban illeszkedik a szénhidrátcsökkentett étrendhez, mint a hagyományos kakaópor.

Hogy szemléletesebb legyen a kakaópor és kakaórost közötti különbség, íme egy rövid összehasonlítás:

Míg a klasszikus kakaópor egy intenzív ízű, sötét színű, zsírosabb por, amit ízesítésre és színezésre használunk, addig a kakaórost egy valódi diétás különlegesség, ami a sütemény tápértékeit is képes optimalizálni.
Tulajdonság Kakaópor Kakaórost
Szénhidráttartalom 10–15 g / 100 g 1–2 g / 100 g
Rosttartalom 10–20% 60–70%
Zsírtartalom 10–12% 1% alatt marad
Szerepe Ízesít, színez Színez, enyhén ízesít, fokozza a rostbevitelt
Kalóriatartalma 300-400 kcal / 100 g 150-200 kcal / 100 g

Miért jobb választás a kakaórost, mint a kakaópor?

A kakaórost szinte teljesen szénhidrátmentes, ugyanakkor rendkívül magas rosttartalommal büszkélkedhet. Ez azt jelenti, hogy szép barna színt ad a tésztának, miközben alig visz bele plusz kalóriát vagy szénhidrátot. Ez különösen fontos, ha valaki szigorúan figyel a vércukorszintre, szénhidrátbevitelre vagy a kalóriatartalomra.

Összefoglalva tehát ezért esett a választásunk a kakaórostra:

A kakaórost szinte teljesen szénhidrátmentes, ugyanakkor rendkívül magas rosttartalommal büszkélkedhet. Ez azt jelenti, hogy szép barna színt ad a tésztának, miközben alig visz bele plusz kalóriát vagy szénhidrátot. Ez különösen fontos, ha valaki szigorúan figyel a vércukorszintre, szénhidrátbevitelre vagy a kalóriatartalomra.

✅ Minimális a szénhidrát- és zsírtartalma
✅ Magas a rosttartalma, ami segíti az emésztést, és hosszabban eltelít
✅ Szép barna színt kölcsönöz, így látványában klasszikus kakaós hatást kelt, de extra kalóriák és magas szénhidráttartalom nélkül
✅ Egészségestudatos kuriózum, egy olyan alapanyag, amit kevés termékben találsz meg

Már láthatod, hogy ebben a rostmixben tényleg nem egy hétköznapi összetevő kapott helyet, hanem egy csúcskategóriás megoldás, ami az élményt és a legfontosabb diétás szempontokat is tökéletesen ötvözi.

Recept 27 cm-es tortaformához:

  • 8 tojás (M)
  • 20 ml olíva olaj
  • 100 g Fibriya piskóta Rostmix
  • 80 g Fibriya Balance Édesítő Mix

Elkészítés:
Keverd össze a tojásokat (nem szükséges tojáshabot felverni) vajat, édesítőt. Addagold hozzá a rostkeveréket, és dolgozd bele a masszába. Öntsd a tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába. (Kissé olajozd meg a sütőpapírt is.) Süsd előmelegített, 170 °C-os sütőben 25–30 percig. (Tűpróba ajánlott)

Összetevők, tápértékek

Összetevők: Élelmi rostok (természetes növényi cellulóz, kakaórost); sűrítőanyagok: útifűmaghéj liszt, konjakgumi, xantángumi, taragumi; Térfogatnövelő szer: nátriumhidrogén-karbonát; Savanyúságot szabályozó anyag: GDL (glükono-delta-lakton), aszkorbinsav
Allergéneket nem tartalmaz!

Átlagos tápérték 100 g termékben 100 g kész piskótában*
Energia 218 kcal / 911 kJ 165 kcal / 691 kJ
Zsír 1,78 g 10 g
- amelyből telített zsírsavak < 0,4 g 4,2 g
Szénhidrát 7,9 g 1,8 g
- amelyből cukrok < 0,4 g 0,4 g
Rost 68,65 g 11,8 g
Fehérje 7,81 g 10,5 g
5,45 g 0,95 g

* Az értékek az ajánlott recept alapján lettek kiszámítva.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére