Leírás
Felhasználási javaslat:
Puding recept:
· 35 g Szafi Reform vaníliás pudingpor
· 1,5 dl növényi tejhelyettesítő (pl. Alpro édesítetlen mandulaital)
· kb. 5-10 g cukornak megfelelő kristályos édesítő (ízlés szerint változhat!)
Elkészítés:
A hideg folyadékban keverjük el a pudingport és az édesítőt, majd folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Amikor már sűrű krémes húzzuk le a tűzről és úgy kevergessük tovább, ne várjuk meg, hogy teljesen megkeményedjen. Hidegen melegen egyaránt fogyasztható.
Túlzott fogyasztása hashajtó hatású lehet!
Összetevők, tápértékek
Összetevők: Vanília ízű édesítőszer (eritrit, természetes vanília aroma), tápiókakeményítő, bambuszrost, sűrítő anyag (konjakgumi), bourbon vanília őrlemény, kurkuma.
Átlagos tápérték | 100g pudingporban | 1 adag kész pudingban (185g)* |
Energia | 584 kJ (140 kcal) | 283 kJ (68 kcal) |
Zsír | 0,1 g | 1,7 g |
- amelyből telített zsírsavak | 0,1 g | 0,2 g |
Szénhidrát | 76,6 g | 37 g |
- amelyből cukrok | 0,2 g | 0,2 g |
- amelyből poliolok | 51,7 g | 28,1 g |
Rost | 19,3 g | 7,4 g |
Fehérje | 0,2 g | 0,7 g |
Só | 0,04 g | 0,2 g |
* A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján Alpro édesítetlen mandulaitallal, és 10g eritrittel készítve.
A poralap 100g energiatartalmából 154 kJ / 39 kcal energia származik élelmi rostokból.
A poralap 100g szénhidrát-tartalmából 51,7 gramm eritrit. Ennek a poliolnak nulla a kalóriatartalma, és a felszívódó szénhidráttartalma.
Egy adag kész puding (185 g) szénhidrát-tartalmából 28,1 gramm eritrit. Ennek a poliolnak nulla a kalóriatartalma, és a felszívódó szénhidráttartalma.
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!