Ha növelni szeretnéd a napi rostbevitelt és támogatni kívánod az emésztésed, ez a kenyér kiváló választás lesz számodra
Az összetevői között található lenmagliszt is hozzájárul az emésztőrendszered egészségének megőrzéséhez.
Összetevők:
-
70 g arany lenmagliszt
-
50 g bambuszrostliszt
-
2 csapott teáskanál konjac liszt
-
2 csapott teáskanál szódabikarbóna (vagy sütőpor)
-
20 g kókuszolaj
-
1 teáskanál parajdi só
-
2 egész tojás
-
2 dl langyos víz
Az összetevők között szereplő kiemelt terméket megtalálod a fittpiacon, szerezd be itt könnyen és gyorsan, csupán néhány kattintással!
Elkészítés:
-
Keverd össze az összes száraz hozzávalót. A konjac liszt állagjavító szerepet tölt be, így a kenyér lágy és ruganyos marad sütés során. A konjac liszt azonnal gélt képez nedvességgel találkozva, ezért fontos, hogy alaposan keverd össze a többi száraz hozzávalóval, hogy elkerüld a csomósodást.
-
Miután a száraz hozzávalókat összekeverted, add hozzá a tojást és a vizet.
-
Az így kapott tésztát formázd cipóvá lenmaglisztes kézzel és helyezd sütőpapírra.
-
Sütőben, alul-felül sütéssel, 180 fokon süsd 30-40 percig.
Mielőtt szeletelnéd, hagyd kihűlni! Jó étvágyat hozzá!
Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi low-carb receptet is, és tárazz be az egészséges finomságokból!