Leírás
BIO szűz kókuszolaj - megfelelő fitness receptekhez és kozmetikumokhoz is
A Bio szűz kókuszolaj kókuszhúsból készül, amelyet először ledarálnak, majd 42 °C-ra hevítenek, hogy elpárologjon belőle a felesleges víz. A keveréket ezután hidegen sajtolják, így jön létre a 100% bio minőségű szűz kókuszolaj. Az olaj kitűnik finom ízével és karakteres kókuszillatával.
A bio szűz kókuszolaj 25 °C-ig szilárd halmazállapotú, tehát használható pékárura kenve, testkrémként vagy hajpakolásokban. 200 °C-ig hőstabil, így jó választás sütéshez, főzéshez és rántáshoz. Bár 86% telített zsírsavat tartalmaz, ez viszont egyenesen energiává válik és nem rakódik le a zsírtartalékokba a testben. A fitness recepteken kívül a kozmetikában is használatos hajpakolásokban, balzsamokban az érzékeny bőrre, masszázsolajokban vagy testkrémekben.
A BIO szűz kókuszolaj előnyei
- 100% hidegen sajtolt bio termék
- enyhe kókuszillat és -íz
- megfelelő sütéshez és főzéshez
- 200 °C-ig hőstabil
- használható testkrémként, hajpakolásokban vagy masszázsolajként
Összetevők, tápértékek
Összetétel
100% BIO szűz kókuszolaj.
Zsírsavtartalom 100 g-ban
Kapronsav: 0.78 g
Kaprilsav: 9.58 g
Kaprinsav: 6.19 g
Laursav: 48.21 g
Mirisztsav: 18.76 g
Palmitsav: 7.85 g
Stearinsav: 2.52 g
Olajsav: 6.04 g
Linolsav: 1.58 g
Telített zsírok: 92.10 g
Monotelítetlen zsírok: 6.04 g
Politelítetlen zsírok: 1.58 g
Tápértéktáblázat
Tápértékek | 100 g |
---|---|
Energia | 3753 kJ / 898 kcal |
Zsírok | 99,8 g |
ebből telített zsírok | 91 g |
Szénhidrátok | 0 g |
ebből cukrok | 0 g |
Fehérjék | 0,2 g |
Só | 0 g |
Figyelmeztetés
Szobahőmérsékleten tárolandó. A szavatossági idő lejárta előtt használja fel.
Nem tartalmaz allergéneket.