Barion Pixel
Az oldalunk használatával hozzájárulsz a cookie-k alkalmazásához, amelyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési Tájékoztatónkban.
2.230 Ft
Menny.:db
 Kivételes antioxidáns forrás.
 Ideális készételek és saláták ízesítéséhez, de süteményekhez is adhatjuk.
 Magas füstpontja miatt serpenyőben való sütéshez is használható.
Gyártó:
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 892,00 Ft/100ml
Várható szállítás: 2024. október 07.
Nem értékelt
Gluténmentes ketogén diéta low-carb diéta paleo diéta vegán

Nature Cookta Szőlőmagolaj 250ml

2.230 Ft
Menny.:db

Leírás

Az önmagában is ízletes szőlőszemek minél sötétebb színben pompáznak, annál hasznosabbak szervezetünk számára. Az ősz gyümölcse az egyik legsokoldalúbban felhasználható alapanyag a konyhában. A Nature Cookta Szőlőmagolajat érett szőlőszemekből készítik. A különleges eljárás során a magokat összezúzzák, préselik és hidegen sajtolják. Tisztításához ülepítik és szűrik is. Az érett szőlőre hasonlító aromáját sütés után is meg tudja őrizni.

A szőlő a történelemben

A görögöknél és a rómaiaknál igazi kultusza alakult ki a szőlőnek. Ez az indás gyümölcs szimbolizálta a bor és mámor istenét is. Írások is tanúsítják, hogy a szőlő az egyiptomiak életében is nagy szerepet töltött be. A keleti népeknél azonban a bor hibásan került be a köztudatba, ugyanis ők így nevezték a frissen préselt szőlő levét. A legenda szerint az első ember, akit a szőlő leve megbódított, az Noé volt. Az özönvíz után azért ültette, mert ez jelképezte a szövetségét az égi hatalmakkal. Körülbelül 8000 évvel ezelőtt kezdték el a kaukázusi népek a termelését. Majd a középkorban a szerzetesek különböző fajtákat nemesítettek. II. Miksa császár idejében már használták a hidegen préselt szőlőmagolajat. Értéke az aranyhoz hasonló volt. Szent-Györgyi Albert magyar tudósunk 1936-ban mondta ki azt, hogy a szőlő magja az egyik legértékesebb antioxidáns forrás. Kivételes beltartalmi értékével a mai napig foglalkoznak kutatások.

Szőlőmagolaj a konyhában

A Nature Cookta Szőlőmagolaj felhasználásával a tészták állaga és textúrája is tökéletes lesz, melyek hozzáadásával sokáig meg tudják őrizni frissességüket. A dióhoz, mazsolához hasonlatos illata, enyhén fanyar íze jól harmonizál a frissensültekhez, serpenyőben készített ételekhez, salátákhoz és szószokhoz egyaránt. Fantasztikus ízkombinációt alkot a szőlőmagolaj a lazacos ételekkel is. A zöldes-aranyló olaj a pácok, marinádok és a dresszingek fenomenális összetevője.

Összetevők, tápértékek

Összetevők: 100% szőlőmagolaj

Átlagos tápértékadatok 100g termékben:
Energia 3694 kJ / 898 kcal
Zsír 99,8 g
- amelyből telített zsírsavak 12 g
Szénhidrát 0 g
- amelyből cukrok 0 g
Rost 0 g
Fehérje 0 g
0 g
   

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére