Barion Pixel
Az oldalunk használatával hozzájárulsz a cookie-k alkalmazásához, amelyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési Tájékoztatónkban.

Mi az az eritrit?

Édesíts okosan: ismerd meg az eritrit természetes erejét!

Az eritrit a természetes, kalóriamentes édesítők királynője.
Eritrittel cukormentes édességeket, italokat és low-carb desszerteket készíthetsz anélkül, hogy növelnéd a kalóriatartalmukat és a vércukorszintedet megemelnéd.
A Fibriya eritrit 100%-ban természetes, GMO-mentes és 0 glikémiás indexű édesítő, ami ideális választás, ha tudatosan táplálkozol, és az édességeidet is ezen szempontok mentén szeretnéd elkészíteni. Kiváló cukorhelyettesítő alternatíva cukorbetegeknek, inzulinrezisztenseknek és ketogén diétát követőknek is.

Mi az eritrit és miért lett ennyire népszerű édesítő?

A mesterséges édesítőszerekkel ellentétben az eritrit egy természetes cukoralkohol, ami gyümölcsökben és fermentált élelmiszerekben is előfordul. Kalóriamentes, nem tartalmaz felszívódó szénhidrátokat, és nem befolyásolja a vércukorszintet. Mindez azt jelenti, hogy bűntudat nélkül édesíthetsz vele még akkor is, ha éppen fogyókúrázol.
A Fibriya eritrit egy kiváló minőségű, tiszta, kristályos édesítő. Ránézésre tökéletesen hasonlít a kristálycukorra, ám tápértékeiben messze felülmúlja azt. Sok más édesítővel ellentétben nem hagy keserű mellékízt.

Az eritrit a szervezetben nem metabolizálódik, vagyis nem alakul energiává, és a bevitt mennyiség mintegy 90%-a változatlan formában távozik a vizelettel. A legtöbb cukoralkoholnál kíméletesebb, hiszen már a vékonybélből felszívódik, így kevesebb jut el a vastagbélbe. Mérsékelt fogyasztás mellett gond nélkül beillesztheted az étrendedbe, és panaszok nélkül élvezheted az édes ízt cukormentesen is.

Fibriya eritrit alapú édesítők széles választékával teszi izgalmassá a cukormentes étrendedet: 

Az édességek öröme nem lehet tiltólistás semmilyen diétában. A Fibriya egyik legfontosabb küldetése, hogy a cukormentes étrendbe visszahozza az élvezetet, az ízeket és az izgalmat. A Fibriya eritrites édesítők nemcsak pótolják a cukrot, hanem végleg ki is söprik azt a konyhádból, mert az édes ízhez nem cukor kell, hanem Fibriya!

Ezért született meg a Fibriya eritritol alapú édesítőcsalád, hogy mindenki megtalálja a saját édes egyensúlyát:

  • Fibriya Eritrit – univerzális, 100%-os eritrit kristályos formában. Ideális cukorpótló sütéshez, főzéshez, hideg italokhoz.
  • Fibriya Por Eritrit – extra finom szemcsés változat, amivel bármilyen helyzetben helyettesítheted a porcukrot. Díszítéshez, krémek édesítéséhez, habokhoz és cukormentes cukormázakhoz is tökéletes.
  • Fibriya Ízesített Eritritek – különleges, aromás édesítőink a vaníliás cukor tökéletes helyettesítői, ráadásul nem csak vaníliás ízekben kaphatók. Találd meg a kedvenc ízedet, és tedd velük izgalmassá a legegyszerűbb süteményeidet is!
  • Fibriya Balance Mix4 természetes édesítő keveréke (eritrit, glicin, inulin, stevia). Ez a gondosan megalkotott keverék nemcsak kellemesen édes, de kerek ízélményt is nyújt kellemetlen utóíz és hűsítő hatás nélkül.
  • Fibriya Cukorhelyettesítő Eritrit és Stevia keverék egy az egyben cukorhelyettesítő, ami édesítőerejében pontosan 1:1 arányban megegyezik a hagyományos cukorral.
  • Fibriya Édesítő 1:4négyszeres édesítőerő, vagyis a hagyományos répacukornál négyszer erősebb, így adagolása gazdaságos. 

Minden Fibriya édesítő biztonsággal beilleszthető bármilyen szénhidrátcsökkentett, fogyókúrás, cukormentes, keto-, diabétesz- vagy IR-barát étrendbe.

Eritrit és stevia: miért gyakori ennek a két édesítőnek a párosítása?

Mind az eritrit, mind pedig a stevia természetes eredetű édesítők, de más-más tulajdonságaikkal egészítik ki egymást, ezért gyakori a párosításuk. Az eritrit letisztult, enyhén édes ízével a cukorhoz legközelebb álló természetes édesítő, míg a stevia rendkívül koncentrált, extrém erős édesítővel bír. A stevia képes fokozni az eritrit finom édességét, így a kettő együtt kiegyensúlyozott, természetes és harmonikus ízvilágot ad, mesterséges mellékíz nélkül.

Fibriya Eritrit–Stevia 1:1 keverékben az eritrit adja a kellemesen édes alapot és a tömeget, míg a hozzáadott stevia finoman fokozza az édesség intenzitását. Így az ízélmény pontosan olyan, mint a répacukoré, csak szénhidrát és kalória nélkül.

A tudatos édesítés az egészséges táplálkozás alapköve

"cukrozás" helyett az édesítés nem a lemondásról, hanem a jó döntésekről szól.
Ha kristálycukor és a mesterséges édesítők helyett az eritritet választod, akkor ugyanúgy a mindennapjaid része maradhat az édes íz. Eritrittel azonban csökkentheted a kalóriabevitelt, és a szervezetedet is kímélheted: ez a természetes édesítő nem emeli meg a vércukorszintetfogbarát, és mindezek mellett még antioxidáns hatású is.
Az eritrittel az édesség öröme is megmarad az egészséges táplálkozásban.

Fibriya édesítők ezt a szemléletet képviselik: segítenek abban, hogy tudatosan csökkentsd a szénhidrátbeviteledet, és a cukor helyett is megbízható, természetes alternatívát válassz. Így nem esel a rejtett cukrok csapdájába.

Hol kapható a Fibriya eritrit?

A Fibriya eritrit és eritrit alapú édesítő termékeink a Fittpiac.hu webáruházban érhetők el. Rendeld meg kedvenc édesítőidet online, és tapasztald meg, milyen, amikor az édes íz kompromisszummentesen természetes.

Kapcsolódó termékek:


Gyakori kérdések az eritritről

Az eritrit valóban kalóriamentes?

Igen. Az eritrit teljesen kalóriamentes cukoralkohol, amelyet a szervezet nem metabolizál, így nem befolyásolja a vércukorszintet, nem emeli a napi kalóriabevitelt.

Az eritrit veszít az édesítő erejéből sütés közben?

Az eritrittel bátran süthetsz, mert jól bírja a sütési hőmérsékletet, és az édességéből sem veszít számottevően. Nagyon magas hőfokon vagy hosszú sütési időnél kicsit csökkenhet az édes íz intenzitása, ezért a 160–180 °C közötti hőfok és 20–40 perces sütési idő az ideális olyan süteményeknek, amiket eritrittel édesítesz.

Az eritrit okozhat puffadást?

Az eritrit általában nagyon jól tolerálható, hiszen a bevitt mennyiség nagy része már a vékonybélben felszívódik, így csak kis mennyiség jut el a vastagbélbe. Emiatt a legtöbben gond nélkül fogyaszthatják.
Ahogy minden édesítőnél, itt is érdemes a mértékre figyelni, de a Fibriya eritrit kifejezetten kíméletes az emésztéshez.

Vissza ide: Tudástár
Az oldal tetejére