Barion Pixel
Az oldalunk használatával hozzájárulsz a cookie-k alkalmazásához, amelyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési Tájékoztatónkban.

Ketogén, gluténmentes fonott kalács

@kalivodatimi
Gluténmentes és ketogén fonott kalács, kitűnő alacsony szénhidráttartalmú édes kenyér választás húsvétra
Tökéletes húsvéti szendvicshez is édes kenyérként, de ünnepektől függetlenül bármikor élvezheted ezt a finom szénhidrátcsökkentett kalácsot cukormentes lekvárral is!

 

 

Ez a fonott kalács nem csak gluténmentes, de még a ketogén diéta szabályainak is megfelel! A teljes kalács szénhidráttartalma mindössze 12 gramm, köszönhetően annak, hogy cukor helyett eritrittel készül, búzaliszt helyett pedig bambuszrost lisztet és mandulalisztet tartalmaz.

Hozzávalók:
▪️ 60 g bambuszrost liszt
▪️ 30 g mandulaliszt
▪️ 15 g útifű maghéj
▪️ 8 g xantán gumi
▪️ 8 g sütőpor
▪️ édesítő: 50 g eritrit
▪️ 70 g vaj folyékonyra felolvasztva
▪️ 6 tojás

Elkészítés:
Először a száraz alapanyagokat keverd össze alaposan, azután hozzáadhatod a vajat és tojásokat. A tészta rugalmas lesz, jól formázható, tehát fonni is tudod (fonásnál még felvesz pár gramm mandulalisztet), de cipóként is megsütheted, ha fonni nincs kedved.
Sütés előtt kend meg tojásfehérjével.

Sütés: 180 fokon légkeverés nélkül 50 perc.

Gluténmentes ketogén kalács tészta bambuszrost és mandulalisztből készülve Gluténmentes, ketogén fonott kalács frissen sütve, bambuszrost és mandulaliszt alapú tésztából

Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi diétás desszert receptet is, és tárazz be az egészséges desszert ötletekből!

Az oldal tetejére