Barion Pixel
Az oldalunk használatával hozzájárulsz a cookie-k alkalmazásához, amelyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési Tájékoztatónkban.
2.490 Ft
Menny.:db

Gluténmentes lisztekkel kombinálva rugalmasabbá teszi a tésztát, szénhidrátmentesen segít elérni a tökéletes állagot, és olyan könnyen formázhatóvá varázsolja a gluténmentes alapanyagokkal készült tésztát, mintha kelt tésztával dolgoznánk.

Gyártó:
Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 1.245,00 Ft/100g
Várható szállítás: 2025. október 03.
Nem értékelt
Gluténmentes ketogén diéta low-carb diéta paleo diéta vegán

Fibriya Xantán gumi 200g

2.490 Ft
Menny.:db

Leírás

Fibriya Xantán gumi a gluténmentes konyha titkos fegyvere

A xantán a gluténmentes sütés és főzés során szinte varázsszerként működik: 1-2 teáskanál xantán ugyanis a maglisztekből készült tésztáknak is puha, rugalmas állagot kölcsönöz.

Fogalmad sincs, hogyan készíthetnél ketogén diétás kakaós csigát vagy akár bejglit mandulalisztből, kókuszlisztből vagy bambuszrostból? A megoldás egyszerű: kombináld a maglisztet vagy rostőrleményt kevés xantánnal, és máris rugalmas, könnyen formázható tésztát kapsz sűrű massza helyett. Szószokat és desszerteket is sűríthetsz vele, nagyon kis mennyiségben is tökéletesen krémesít, főzés nélkül is.

Mi az a xantán gumi és miért nélkülözhetetlen?

A xantán egy 100% növényi eredetű, fermentációval előállított sűrítő- és állagjavító, prémium alapanyag, ami nélkülözhetetlen a gluténmentes és low carb diétás konyhában. Stabilizátorként, kötőanyagként és sűrítőként használjuk.

  • Gluténmentes sütésnél: a xantán gumi teszi a maglisztből készült tésztát rugalmasabbá, könnyebben formázhatóvá és kevésbé morzsálódóvá.
  • Szószoknál és önteteknél: selymes, csomómentes állagot ad, ráadásul főzés vagy újramelegítés után is megőrzi a hatását.
  • Fagylaltnál és desszerteknél: segít elérni a krémes, lágy textúrát.

Hogyan használd a Fibriya Xantánt?

  • Gluténmentes süteményekhez: 100 g magliszthez keverj 1 teáskanál xantán gumit. A száraz alapanyagokhoz add, hogy egyenletesen eloszoljon.
  • Szószokhoz és krémlevesekhez: literenként 3–4 g (teáskanálnyi) xantán gumit adj. Forralás nélkül, hidegen is besűríti.
  • Fagylalthoz és desszertekhez: 300 g fagylaltmasszához 1 teáskanál xantán gumi elegendő, hogy krémes, lágy állagot kapj, jeges, kásás helyett.

Erre ügyelj a xantán használatánál:

A xantán elképesztően hatékonyan sűrít: amint nedvességgel találkozik, azonnal dolgozni kezd és gélt képez. Ha egyszerűen csak belekanalazod a folyadékba, könnyen előfordulhat, hogy masszív csomóvá áll össze. A megoldás egyszerű: mindig a folyadékot adagold fokozatosan, állandó keverés mellett a xantánhoz, és ne fordítva. Így csomómentes, sima és selymes krémet kapsz.

Ha lisztfélékhez használnád, érdemes először a receptben szereplő többi száraz alapanyaggal alaposan elkeverni. Így a tészta egyenletes, csomómentes lesz, a xantán pedig hibátlanul tudja kifejteni a hatását.

Miért válaszd a Fibriya Xantánt?

  • 100% növényi eredetű, állati összetevőktől mentes
  • Glutén-, szója-, élesztőmentes
  • Magas minőségű, finom por állag
  • Vegán és vegetáriánus étrendbe is illeszthető
  • Megbízhatóan és hatékonyan működik állagjavítóként

Összetevők, tápértékek

Összetevők: 100% Xantán gumi (E415)
Allergéneket nem tartalmaz!

Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia 193 kcal / 810 kJ
Zsír 0 g
- amelyből telített zsírsavak 0 g
Szénhidrát 0 g
- amelyből cukrok 0 g
Rost 77,5 g
Fehérje 6 g
0,1 g

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére