Barion Pixel
Az oldalunk használatával hozzájárulsz a cookie-k alkalmazásához, amelyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési Tájékoztatónkban.

Kakaóscsiga kókuszliszttel

Kakaóscsiga kókuszliszttel - a klasszikus kakaóscsiga glutén- és cukormentes változata!

Gluténmentes, cukormentes kakaóscsiga, mert erről a közkedvelt finomságról akkor sem kell lemondani, ha a diétánkba nem fér bele a bolti, cukros és búzalisztes változat. Ez a kakaóscsiga ráadásul rostban gazdag a kókuszlisztnek és útifűmaghéjnak köszönhetően.

Tészta:
▪️ 150 g kókuszliszt
▪️ 150 g vaj
▪️ 2 csapott ek útifűmaghéj
▪️ 1 cs sütőpor
▪️ Borchers Xilit vanillin vagy vanília aroma ízlés szerint
▪️ 4 egész tojás
▪️ Édesítő ízlés szerint (én steviát használtam)
▪️ 150 ml kókusztejszín (vagy kókusztej)

Töltelék:
▪️ Holland kakaópor
▪️ Édesítő ízlés szerint

A tésztát xantángumi hozzáadásával könnyen nyújthatóvá tudod tenni, de ha nincs otthon xantán, akkor sem leszel bajban, mert frissentartó fólia közé téve is ki tudod nyújtani. Szórd meg az édesítővel kevert kakaóporral, és tekerd fel. a rudat szeleteld fel, és a csigákat fektesd sütőpapírral bélelt tepsibe.

Sütés: 180 fokon fél óra. 

Kakaóscsiga kókuszliszttel: mutatjuk videón is!

 

 

Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi diétás desszert receptet is, és tárazz be az egészséges desszert ötletekből!

A legfrissebb receptekért kövess minket instagramon is!

Az oldal tetejére