Íme egy szuperfinom és nagyon gyorsan elkészíthető, alacsony szénhidráttartalmú cipó!
Kissé olaszos beütése van a sok oregánó és fekete olívabogyó miatt, de ezek ki is hagyhatóak, ha nem áll közel hozzád ez az ízvilág! Olívabogyó helyett érdemes akár a szárított paradicsomot is kipróbálni benne, nagyon illik hozzá!
Hozzávalók:
▪️ 40 g bambuszrost liszt
▪️ 15 g útifű maghéj
▪️ fél csomag sütőpor
▪️ só, oregánó
▪️ 150 g reszelt sajt (a képeken szereplő cipóba reszelt gouda került)
▪️ 100 g fekete olívabogyó
▪️ 4 db nagy méretű tojás
Mivel a tészta gluténmentes alapanyagokkal készül, ezért nem lesz gyúrható állagú, hanem folyékony marad. Emiatt szükség lesz egy kisebb méretű kenyérsütő formára vagy 17-18 cm-es tortaformára. Érdemes a formát sütőpapírral bélelni.
Az alapanyagokat egy tálban összekeverjük, majd azonnal formába lehet önteni, nem szükséges pihentetni.
Sütés: 180 fokon 40 perc alul-felül sütéssel, légkeverés nélkül
Low carb reszelt sajtos cipó: mutatjuk videón is!
Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi fitt reggeli receptet is, és tárazz be az egészséges reggeli ötletekből!