Növényi olajok szerepe az egészséges életmódban:
Az egészség egyik alappillére az egészséges táplálkozás, melyhez egyes növényi olajok fogyasztása is nagy mértékben hozzájárulhat, mert gazdagok telítetlen zsírsavakban, amelyek segítenek csökkenteni a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, javítják az ízületi egészséget és segítenek a bőr és a haj egészségének fenntartásában. Ezenkívül sok növényi olaj gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban is, amelyek többek között erősítik az immunrendszert, és segítenek megóvni a sejteket a károsodástól.
A növényi olajok beépítése a táplálkozásba elképesztően könnyű, és sokféleképpen kivitelezhető:
Egyes növényi olajokat használhatjuk főzéshez, sütéshez vagy pároláshoz is. Önthetjük őket salátára. A jó minőségű, étkezésre alkalmas olajok ugyanakkor masszázsolajként is használhatóak, hogy tápláljuk a bőrünket és javítsuk az ízületeink egészségét. Növényi olajokat bőrápoláson kívül használhatunk hajápolásra is, hogy tápláljuk a hajszálakat és javítsuk a haj egészségét.
Íme 6 különleges olaj, amelyek roppant egészségesek:
Ligetszépe olaj
Egy kiváló forrása az omega-3 zsírsavaknak, amelyek számos egészségügyi előnnyel járnak, például a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében is segítenek. Gamma-linolénsav tartalma nagy szerepet játszik a gyulladások és az immunrendszer működésében, valamint a bőrproblémák és a reumatikus ízületi fájdalmak enyhítésében. Fogyasztásával bőrünket belülről tápláljuk, de külsőleg is alkalmazható bőrápolásra.
Argán olaj
Nagyon gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és telítetlen zsírsavakban, amelyek táplálják a bőrt és a hajat, valamint csökkentik a ráncokat. Az argán olaj rendkívül magas E-vitamin tartalma segít megőrizni a fiatalos megjelenésünket. Az olajban található linolsav és fenolsav is hozzájárul egészségünk megőrzéséhez. Külsőleg alkalmazva elképesztő hatást gyakorol a bőrre.
Len olaj
Nagyon gazdag omega-3 és omega-6 zsírsavakban, amelyek segítenek a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, valamint javítják az ízületi egészséget. Tartalmaz A-, B-, C-, D-, E-vitamint is. Támogatja az agy és a látás egészségét. Gyulladáscsökkentő hatással is bír.
Dió olaj
Erős antioxidánsokat tartalmaz, amelyek segítenek megóvni a sejteket a károsodástól. Ez az olaj is gazdag E-vitaminban. Kiváló Omega-3 zsírsav forrás, így jelentősen hozzájárul egészségünk megőrzéséhez. Pozitívan hat a koleszterin szintre, és gyulladáscsökkentő hatással is bír.
Mandulaolaj
Nagyon gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és telítetlen zsírsavakban, amelyek táplálják a bőrt és a hajat. Magas E- és A-vitamin tartalommal tartalommal rendelkezik, így véd a szabadgyökök káros hatásai ellen. Pozitívan hat a koleszterin szintre, véd a szív- és érrendszeri megbetegedésekkel szemben, és gyulladáscsökkentő hatással bír.
Kendermagolaj
Nagyon gazdag omega-3 és omega-6 zsírsavakban, melyek aránya a kendermagolajban tökéletes. Ez az olaj pozitívan hat az agyműködésre és a látásra. Erős támogatást nyújt az immunrendszernek. Rendszeres fogyasztása a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében nagyon sokat segít.
Ezek az olajok rendkívül hasznosak lehetnek a mindennapi táplálkozásban, és segíthetnek abban, hogy megőrizzük az egészségünket. Táplálnak és erősítenek minket, így az egészséges táplálkozásban joggal kapnak előkelő helyet.
Nézd meg teljes bio növényi olaj kínálatunkat!