Leírás
A mandulaolaj egy kirobbanó antioxidáns forrás:
A mandulaolaj magas E- és A-vitamin tartalommal büszkélkedhet, így magas védelmet nyújt a szabadgyökök káros hatásai ellen. Omega-3 zsírsav tartalmának köszönhetően jó hatással van a koleszterin szintre, véd a szív- és érrendszeri megbetegedésekkel szemben, és gyulladáscsökkentő hatással is bír.
A BioKontor mandulaolaja tökéletes választás:
Akárcsak a BioKontor összes többi olaja, úgy a mandulaolaj is bio minőség. A teljesen érett, pirítatlan édesmandula első préseléséból kerül előállításra. A világossárga olaj enyhe mandula ízű, és nem csak desszertek sütésére és finomítására alkalmas, hanem kozmetikai használatra is ideális bőrre, masszázsolajként vagy babaolajként alkalmazva. Ehhez a természetes, bio mandulaolajhoz használt mandula ellenőrzött biotermesztésből származik. A mandulaolaj nem fehérített, nem finomított vagy szagtalanított, abszolút természetes terméket kapunk a legjobb bio minőségben.
Szépségápolási termékként is jól szerepel a BioKontor mandulaolaj:
Csak a hideg sajtolás garantálja, hogy minden fontos vitamin és ásványi anyag az olajban marad, ezért ez a termék így került előállításra. Ennek az eljárásnak köszönhetően a BioKontor mandulaolaj olyan értékes összetevőket tartalmaz, melyek nem csak belsőleg, de külsőleg is kifejtik jótékony hatásukat. A mandulaolaj a fiatalság forrása a bőrnek és a hajnak. Nedvességgel látja el a hajat, és a benne található zsírsavaknak köszönhetően újra fényessé varázsolja azt. Az E- és B7-vitamin egészséges fejbőrt is biztosít. Az olajat a szempillákra és a szemöldökre is felvihetjük egy kis ecsettel. Bőrápoláshoz pedig vékony réteg olajat érdemes felvinni a még nedves bőrre. A kozmetikában a mandulaolaj használható a smink eltávolítására is, hiszen a mandulaolaj nem komedogén, ami azt jelenti, hogy nem tömíti el a bőr faggyúmirigyeit.
Pozitív hatás a bőrre:
- Az E-vitamin megvédi a bőrt a szabad gyökök káros hatásaitól
- A linolsav hidratálja a bőrt és gyulladáscsökkentő hatással bír
- A B-vitamin támogatja a sérült sejtek regenerálódását és elősegíti a sejtek növekedését
Konyhai felhasználás:
Ízében a mandulaolaj inkább enyhe, mint édes, és visszafogott diós-mandulás ízű, színe pedig enyhén sárgás. Ideális salátaöntetekhez vagy pácokhoz. A köreteket, például a finoman főtt zöldségeket is gazdagíthatjuk mandulaolajjal.
A keleti konyhában különösen a mandulaolajat használják desszertek finomítására, vagy a müzliben a gyümölcs és a dió mellé feltétként, a nap egészséges kezdése érdekében.
Jól visszazárva, melegtől és fénytől védett, száraz helyen tárolandó.
Csomagolás helye: Németország
Ellenőrző szervezet: DE-ÖKO-039 EU-mezőgazdaság
Összetevők, tápértékek
Összetevők: mandulaolaj*, *ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból
Átlagos tápértékadatok | 100g termékben: |
Energia | 3700 kJ / 900 kcal |
Zsír | 100 g |
- amelyből telített zsírsavak | 7,2 g |
- egyszeresen telítetlen zsírsavak | 68,9 g |
- többszörösen telítetlen zsírsavak | 23,9 g |
Szénhidrát | 0 g |
- amelyből cukrok | 0 g |
Rost | 0 g |
Fehérje | 0 g |
Só | 0 g |