Tészta:
▪️ 200 g mandulaliszt (további 100 g-ot gyúrás közben veszünk fel vele, tehát összesen 300 g mandulalisztre lesz szükség)
▪️ Édesítő ízlés szerint
▪️ 1 cs sütőpor
▪️ 15 g xantán (púpos ek)
▪️ 4 egész tojás
▪️ Borchers Xilit vanillin vagy vanília aroma ízlés szerint
▪️ 100 g krémes túró vagy vaj
Először keverd össze alaposan a por állagú alapanyagokat, majd mehet hozzá a tojás, túró (vagy vaj), vanília aroma. Gyúráskor szórj alá 100 g mandulalisztet, de ha úgy érzed, hogy felvenne még többet is, akkor akár 150 is mehet. Ha nyújtod, legyen lisztes, mint a videóban, hogy ne ragadjon!
A xantángumi nem elhagyható, anélkül a tészta nem fog működni!
Töltelék:
▪️ 300 g darált mák
▪️ 100 g vaj
▪️ 1 dl kókusztej
▪️ narancs aroma
▪️ stevia ízlés szerint
▪️ 1 teáskanál xantán (a töltelékből viszont kihagyható a xantán)
A töltelék hozzávalóit csak keverd össze egy tálban. Főzést nem igényel.
180 fokon fél órán át sült.
Mandulalisztes bejgli: mutatjuk videón is!
Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi diétás desszert receptet is, és tárazz be az egészséges desszert ötletekből!