Barion Pixel
Az oldalunk használatával hozzájárulsz a cookie-k alkalmazásához, amelyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési Tájékoztatónkban.
Mandulalisztes bejgli - egy karácsonyi sütemény, de alakbarát verzióját miért is ne fogyaszthatnánk év közben is?
Hagyományosan karácsonyi sütemény, a bejgli, de alakbarát verzióját miért is ne fogyaszthatnánk év közben is?

Tészta:
▪️ 200 g mandulaliszt (további 100 g-ot gyúrás közben veszünk fel vele, tehát összesen 300 g mandulalisztre lesz szükség)
▪️ Édesítő ízlés szerint
▪️ 1 cs sütőpor
▪️ 15 g xantán (púpos ek)
▪️ 4 egész tojás
▪️ Borchers Xilit vanillin vagy vanília aroma ízlés szerint
▪️ 100 g krémes túró vagy vaj

Először keverd össze alaposan a por állagú alapanyagokat, majd mehet hozzá a tojás, túró (vagy vaj), vanília aroma. Gyúráskor szórj alá 100 g mandulalisztet, de ha úgy érzed, hogy felvenne még többet is, akkor akár 150 is mehet. Ha nyújtod, legyen lisztes, mint a videóban, hogy ne ragadjon!

A xantángumi nem elhagyható, anélkül a tészta nem fog működni!

Töltelék:
▪️ 300 g darált mák
▪️ 100 g vaj
▪️ 1 dl kókusztej
▪️ narancs aroma
▪️ stevia ízlés szerint
▪️ 1 teáskanál xantán (a töltelékből viszont kihagyható a xantán)

A töltelék hozzávalóit csak keverd össze egy tálban. Főzést nem igényel.

180 fokon fél órán át sült.

Mandulalisztes bejgli: mutatjuk videón is!

 

Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi diétás desszert receptet is, és tárazz be az egészséges desszert ötletekből!

 

A legfrissebb receptekért kövess minket instagramon is!

Az oldal tetejére