A ropogós házi granola otthoni elkészítése nem csak azért éri meg jobban, mert a pénztárcánknak is kedvezünk vele, hanem azért is nagyon jó, mert a különféle alapanyagokat és az ízélményben meghatározó szerepet játszó magvakat és dióféléket mi választhatjuk ki, a nekünk megfelelő mennyiségben.
Ebbe a változatba eritritet tettem, ami a hagyományos cukoréhoz hasonló kristályszerkezettel rendelkezik, viszont ez egy energiamentes, 0 kcal kalóriatartalmú édesítőszer, amit bátran használhatsz desszertekhez, müzlikhez és joghurtokhoz. Nincs utóíze mint sok cukorhelyettesítőnek így használatával bűntelenül élvezheted a legfinomabb édességeket is, akár már a reggeli első étkezésednél is.
Granola házilag: Mire lesz szükséged hozzá?
▪️ 100 g őrölt mandula
▪️ 80 g olvasztott vaj
▪️ 30 g eritrit
▪️ 3 tojásfehérje
Ez a granola recept olyan egyszerű, hogy akkor sem fog ki rajtad, ha nem tartod magad konyhatündérnek. Csak keverj össze mindent egy tálban, majd serpenyőben kevergetve közepes hőfokon pirítsd aranybarnára.
Amikor a masszából morzsa lesz, akkor lesz tökéletes. Kapd le a tűzről és várd meg, amíg kihűl. Ezt követően jöhetnek hozzá a magvak is. Én a következő mennyiségeket szoktam használni:
▪️ 100 g mandulaszirom
▪️ 70 g kókuszreszelék
▪️ 50 g szezámmag
▪️ 50 g gojibogyó
▪️ 1 marék egész szemű mandula (de dió is jól néz ki benne!)
▪️ 30 g kakaóbab töret
Így fűszerezd a cukormentes granolát, hogy még finomabb legyen!
Bár a finom mandula, a kókuszreszelék és a gojibogyó valljuk be, igazán királyi reggelit varázsol ebből a crunchy csodából, a fűszerezés még tovább fokozza az ízélményt!
▪️ 1 tk gyömbér
▪️ 1 tk kurkuma
▪️ 1 tk fahéj
A gyömbér, a kurkuma és a fahéj is gyulladáscsökkentő és emellett még számos pozitív élettani hatásáról ismert. Így mi azt javasoljuk, hogy fogyaszd ezeket a fűszereket egészséged megőrzése érdekében bátran és rendszeresen.
Granola házilag: mutatjuk videón is!
Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi fitt reggeli receptet is, és tárazz be az egészséges reggeli ötletekből!