Leírás
Rugalmas tészta, ami nem törik és nem szakad
A borsófehérje és a természetes rostok egyensúlyának köszönhetően a Fibriya tortilla puha és formázható marad, nem repedezik, könnyedén feltekerhető, hajlítható marad készre sütve is. Töltheted, tekerheted, bátran megpakolhatod mindenféle finomsággal.
Miért válaszd?
✅ Gluténmentes, gabonamentes, cukormentes
✅ Magas rosttartalommal büszkélkedik, laktató és támogatja az emésztésedet
✅ Hajlítható, puha tortilla, ami nem szakad
✅ Alacsony szénhidráttartalom
✅ Egyszerű, gyors elkészítés
✅ Kiváló ketogén és gluténmentes étrendbe is
Javasolt recept (12 db):
- 165 g Fibriya Tortilla Rostmix
- 300 ml víz
- 20 ml olaj
Elkészítés:
Egy tálban keverd össze a rostmixet az olajjal és vízzel, amíg egynemű tésztát kapsz. Pihentesd 15 percig. Oszd 2 részre, majd szilikon lapon nyújtsd vékonyra. (Ha a tészta ragad, szórd meg kevés rostmixszel.)
Előmelegített tapadásmentes serpenyőben mindkét oldalát süsd 30–35 másodpercig.
A kihűlt tortillák visszazárható tasakban vagy dobozban, hűtőben több napig is eltarthatók.
Összetevők, tápértékek
Összetevők: Élelmi rostok (természetes növényi cellulóz), borsófehérje; Sűrítőanyag: útifű maghéj, konjakgumi, xantángumi; Térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, szárított élesztő; Savanyúságot szabályozó anyag: GDL (glükono-delta-lakton), aszkorbinsav; Édesítőszer: eritrit; Só
Allergén információ: A termék borsófehérjét és szárított élesztőt tartalmaz.
Átlagos tápérték | 100 g termékben | 100 g kész tortillában* |
---|---|---|
Energia | 191 kcal / 798 kJ | 101 kcal / 425 kJ |
Zsír | 0,2 g | 4,2 g |
- amelyből telített zsírsavak | 0 g | 0,6 g |
Szénhidrát | 2,2 g | 0,7 g |
- amelyből cukrok | 0,4 g | 0,1 g |
Rost | 62 g | 21,1 g |
Fehérje | 14,3 g | 4,9 g |
Só | 3,09 g | 1,05 g |
* Az értékek az ajánlott recept alapján lettek kiszámítva.