Ez a glutén- és cukormentes finomság, keto és paleo diétába is beilleszthető.
A mandulalisztnek és kókuszlisztnek köszönhetően lisztérzékenyek is fogyaszthatják, ráadásul alacsony szénhidráttartalma miatt cukorbetegek számára is ideális édesség lehet. Elkészítése pedig gyors és egyszerű.
Ha dió helyett fahéjas töltelékre vágysz, vagy low carb kakaós csiga lenne inkább kedvedre, ez a recept akkor is jó kiinduló pont lesz, mert csak a tölteléken kell változtatnod.
Hozzávalók:
▪️ 60 g kókuszliszt
▪️ 40 g mandulaliszt (+ szükség lesz még nyújtáskor 10-15 grammra)
▪️ 8 g (fél tasak) sütőpor
▪️ teáskanál xantán (összesen 8 g)
▪️ 60 g eritrit (vagy más édesítő)
▪️ 70 g olvasztott vaj
▪️ 4 egész tojás
Elkészítés: Fontos, hogy először a száraz alapanyagokat keverd össze, hogy a xantán egyenletesen keveredjen a liszttel. Ezután jöhet a vaj és a tojás. A tészta a xantánnak köszönhetően gyúrható lesz.
Töltelék:
▪️80 g vaj
▪️60 g eritrit
▪️100 g darált dió
Olvaszd fel a vajat, keverd össze az édesítővel és dióval, majd oszlasd el a kinyújtott tésztán.
Sütés: 180 fokon, alul-felül sütéssel 30 perc.
Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi diétás desszert receptet is, és tárazz be az egészséges desszert ötletekből!