Barion Pixel
Az oldalunk használatával hozzájárulsz a cookie-k alkalmazásához, amelyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési Tájékoztatónkban.

Diós csiga alacsony szénhidráttartalommal

Puha diós csigák mandula- és kókuszlisztből
Készíts te is puha diós csigákat mandulalisztből és kókuszlisztből!

Ez a glutén- és cukormentes finomság, keto és paleo diétába is beilleszthető.

A mandulalisztnek és kókuszlisztnek köszönhetően lisztérzékenyek is fogyaszthatják, ráadásul alacsony szénhidráttartalma miatt cukorbetegek számára is ideális édesség lehet. Elkészítése pedig gyors és egyszerű.

Ha dió helyett fahéjas töltelékre vágysz, vagy low carb kakaós csiga lenne inkább kedvedre, ez a recept akkor is jó kiinduló pont lesz, mert csak a tölteléken kell változtatnod.

Hozzávalók:
▪️ 60 g kókuszliszt
▪️ 40 g mandulaliszt (+ szükség lesz még nyújtáskor 10-15 grammra)
▪️ 8 g (fél tasak) sütőpor
▪️ teáskanál xantán (összesen 8 g)
▪️ 60 g eritrit (vagy más édesítő)
▪️ 70 g olvasztott vaj
▪️ 4 egész tojás

Elkészítés: Fontos, hogy először a száraz alapanyagokat keverd össze, hogy a xantán egyenletesen keveredjen a liszttel. Ezután jöhet a vaj és a tojás. A tészta a xantánnak köszönhetően gyúrható lesz.

Töltelék:
▪️80 g vaj
▪️60 g eritrit
▪️100 g darált dió
Olvaszd fel a vajat, keverd össze az édesítővel és dióval, majd oszlasd el a kinyújtott tésztán.

Sütés: 180 fokon, alul-felül sütéssel 30 perc.

A diós csiga tésztája mandula- és kókuszlisztből készült, glutén- és cukormentes recept alapján, ideális paleo és keto diétához. Aranybarnára sült diós csigák, alacsony szénhidráttartalmú és paleo barát

Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi diétás desszert receptet is, és tárazz be az egészséges desszert ötletekből!

 

A legfrissebb receptekért kövess minket instagramon is!

Az oldal tetejére