Barion Pixel
Az oldalunk használatával hozzájárulsz a cookie-k alkalmazásához, amelyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési Tájékoztatónkban.

Cukormentes linzer mandulaliszttel

Gluténmentes linzer eritrittel és útifűmaghéjjal
Ez a linzer gluténmentes alapanyagokból készül, ráadásul tökéletesen illeszkedik a ketogén diétához is, mert alacsony szénhidráttartalmú, búzalisztmentes, és hozzáadott cukrot sem tartalmaz.

Ideális választás az egészséges életmód kedvelőinek, és mindenkinek, akinek elsődleges szempont a tudatos táplálkozás.

Egészséges cukorhelyettesítőként eritritet adtam a linzeremhez, valamint tápláló mandulalisztet és emésztést támogató útifűmaghéjat, így nem csak a szénhidráttartalom lett egészen alacsony, de jelentős mértékben növeli is ez a desszert a napi rostbevitelt.

Hozzávalók:
▪️ 100 g mandulaliszt
▪️ 10 g útifű maghéj
▪️ 1 teáskanál xantán (4-5 gramm)
▪️ édesítő (például 40 g eritrit)
▪️ 2 tojás
▪️ 60 g olvasztott vaj (vagy kókuszolaj)
▪️ cukormentes lekvár a töltéshez

Alacsony szénhidráttartalmú linzer tésztája nyújtható lesz a xantán hozáadásával

Elkészítés:

  1. Először a száraz alapanyagokat keverjük, utána jöhet a tojás és az olvasztott vaj.

  2. Alaposan keverd össze a hozzávalókat. Érezni fogod, hogy a tészta a xantánguminak és az útifű maghéjnak köszönhetően egyre masszívabb lesz, míg végül szinte gyúrhatóvá válik.

  3. Nyújtáskor érdemes alá és fölé is szórnod mandulalisztet, hogy ne tapadjon a sodrófához.

Sütés: 180 fokon röpke 15 perc

Keto linzer cukormentes eperlekvárral töltve

Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi diétás desszert receptet is, és tárazz be az egészséges desszert ötletekből!

 

A legfrissebb receptekért kövess minket instagramon is!

Az oldal tetejére