Ideális választás az egészséges életmód kedvelőinek, és mindenkinek, akinek elsődleges szempont a tudatos táplálkozás.
Egészséges cukorhelyettesítőként eritritet adtam a linzeremhez, valamint tápláló mandulalisztet és emésztést támogató útifűmaghéjat, így nem csak a szénhidráttartalom lett egészen alacsony, de jelentős mértékben növeli is ez a desszert a napi rostbevitelt.
Hozzávalók:
▪️ 100 g mandulaliszt
▪️ 10 g útifű maghéj
▪️ 1 teáskanál xantán (4-5 gramm)
▪️ édesítő (például 40 g eritrit)
▪️ 2 tojás
▪️ 60 g olvasztott vaj (vagy kókuszolaj)
▪️ cukormentes lekvár a töltéshez
Elkészítés:
-
Először a száraz alapanyagokat keverjük, utána jöhet a tojás és az olvasztott vaj.
-
Alaposan keverd össze a hozzávalókat. Érezni fogod, hogy a tészta a xantánguminak és az útifű maghéjnak köszönhetően egyre masszívabb lesz, míg végül szinte gyúrhatóvá válik.
-
Nyújtáskor érdemes alá és fölé is szórnod mandulalisztet, hogy ne tapadjon a sodrófához.
Sütés: 180 fokon röpke 15 perc
Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi diétás desszert receptet is, és tárazz be az egészséges desszert ötletekből!