
A benne lévő sörélesztő pehely inaktivált élesztő, ami ásványi anyagokkal és nyomelemekkel gazdagítja a kenyeret, sajtos ízével pedig még finomabbá teszi azt.
Hozzávalók egy kicsi cipóhoz:
▪️ 120 g arany lenmagliszt
▪️ 15 g sörélesztő pehely
▪️ 8 g sütőpor
▪️ 50 ml almaecet
▪️ 30 ml olívaolaj vagy kókuszolaj
▪️ 3 nagy tojás (L-es)
Elkészítés:
Keverd össze a hozzávalókat egy tálban, majd kissé lisztes kézzel formázd meg a cipót. Helyezd sütőpapírra, és tedd a hideg sütőbe. Kapcsold a sütőt 180 fokra légkeverés nélkül. Kb 1 óra elteltével kapcsold ki a sütőt, és hagyd bent a kenyeret addig, amíg a sütő kihűl.


Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi low-carb receptet is, és tárazz be az egészséges finomságokból!