Barion Pixel
Az oldalunk használatával hozzájárulsz a cookie-k alkalmazásához, amelyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési Tájékoztatónkban.

Zöldbableves lenmagliszttel sűrítve

Zöldbableves lenmagliszttel sűrítve - a lenmagliszt tökéletes alternatíva alacsony szénhidráttartalmú és gluténmentes lisztféleként levesek sűrítésére
Tudtad, hogy a lenmagliszt tökéletes alternatíva alacsony szénhidráttartalmú és gluténmentes lisztféleként levesek sűrítésére? Én szoktam belőle sütit is sütni, de kétségtelen, hogy a sós ételek jelentik a hazai pályát a lenmaglisztnek. Ráadásul sokkal egyszerűbb, mint rántást készíteni, mert csak belelapátolsz 2-3 evőkanál lenmaglisztet a levesbe, és tökéletes!
A lenmaglisztnek diós aromája van, ami a fűszerekkel és a sós ízzel nagyon összeillik!

Hozzávalók:
▪️ 2 fej vöröshagyma
▪️ 3-4 gerezd fokhagyma
▪️ kókuszolaj
▪️ 2 szál fehérrépa
▪️ 300 g gomba
▪️ 1 nagy üveg befőttes zöldbab
▪️ 500 g csirkemell
▪️ 200 g kolbász (nálam snack kolbász került bele)
▪️ 2-3 ek lenmagliszt
▪️ pirospaprika és fűszerek ízlés szerint
▪️ 5 liter víz

Az apróra vágott hagymát és foghagymát üvegesre pirítottam. Pirospaprikával szórtam, majd a csirkét ezen kissé előpirítottam. Hozzáadtam a többi hozzávalót, és felöltöttem vízzel. Kb. 1 órán át főztem, a végén pedig hozzáadtam a lenmaglisztet (csak beleszórtam a levesbe).
Fel lehet önteni pici tejszínnel is!

Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi low-carb főétel receptet is, és tárazz be az egészséges recept ötletekből!

 

A legfrissebb receptekért kövess minket instagramon is!

Az oldal tetejére