Se cukrász szaktudást, se túl sok szorgalmat nem igényel, mivel pillanatok alatt kész.
Egészséges alapanyagokkal a legfinomabb!
A klasszikus recept búzalisztet és cukrot ír, de ahogy az lenni szokott, aki híve az egészséges életmódnak és egészséges táplálkozásnak, az nyugodtan előkaphatja reform alapanyagait, hiszen ugyanúgy elkészíthető gluténmentesen és cukormentesen is ez a torta. Még finomabb is lesz!
Répatorta low carb alapanyagokkal
A maglisztek tökéletesen alkalmasak a répatorta tésztájához. Használhatunk például kókuszlisztet vagy mandulalisztet is, melyek gluténmentesek, ketogén vagy paleo diétába is beilleszthetőek, szénhidráttartalmuk pedig alacsony, így inzulinrezisztensek is fogyaszthatják. Cukor helyett természetesen édesítőt választottunk, méghozzá eritritet, ami nulla kalóriás, felszívódó szénhidrátot nem tartalmaz. Az egész torta így tökéletesen alakbarát, fogyókúra alatt is nyugodtan fogyasztható (természetesen mértékkel, hiszen a kalóriadeficit betartása fontos, ha fogyni szeretnénk).
Hozzávalók a répás gluténmentes piskótához:
Nem lesz másra szükséged, csupán egy keverőtálra és egy sütőpapírral bélelt, 27 cm-es tortaformára. Használhatsz habverőt, de egy szilikon keverőkanál vagy fakanál is megteszi.
Mindent önts a tálba és keverd simára:
▪️ 50 g olvasztott vaj
▪️ 100 g répa reszelve édesítő ízlés szerint (eritritből kb. 50 g, de ízlés kérdése, ki mennyire szereti édesen)
▪️ 50 g mandulaliszt
▪️ vanília aroma (2 ampulla)
▪️ fél csomag sütőpor
▪️ 4 egész tojás
Sütés: 180 fokon 20-25 perc
Krém a kihűlt piskótára:
▪️ 500 g mascarpone
▪️ 50g eritrit
▪️ narancshéj (granulátumot használtam)
▪️ vanília aroma (2 ampulla)
A mascarpone a legegyszerűbb tortakrém, de répatortához kifejezetten passzol is. Semmi főzést, sütést nem igényel, csupán édesítjük, ízesítjük, és máris kenhető a kihűlt piskótára.
Gluténmentes répatorta: mutatjuk videón is!
Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi diétás desszert receptet is, és tárazz be az egészséges desszert ötletekből!