Elkészíthető diétás verzióban, gluténmentes, alacsony szénhidráttartalmú habarással is, tejszín helyett pedig zsíros kókusztejjel laktózmentesen.
Hozzávalók:
▪️ 1 kg zsenge karalábé
▪️ 500 ml víz
▪️ 1 közepes fej vöröshagyma
▪️ 2 evőkanál kókuszolaj
▪️ 3-4 gerezd fokhagyma
▪️ fél citrom leve
▪️ só, bors, bazsalikom
Szénhidrátcsökkentett habaráshoz:
▪️ 2 evőkanál bambuszrost liszt
▪️ 2 teáskanál konjac liszt
▪️ 400 ml konzerves kókusztej
A hagymát dinszteld kókuszolajon. Add hozzá az apróra vágott vagy zúzott fokhagymát is. A karalábét felkockázva főzd puhára, fűszerezd ízlés szerint. A bambuszrost lisztet és konjac lisztet szárazon keverd el alaposan, azután add hozzá a kókusztejet és keverd simára. (Ha csomós lesz, használj habverőt vagy botmixert. A konjac liszt erősen sűrít, 2 teáskanál is nagyon hatékonyan végzi a dolgát, ezért folyamatosan kell keverni, majd lassan a főzelék levéből is adagolhatsz hozzá.)
A konjacliszt és a bambuszrost liszt keveréke minden étel esetében tökéletesen helyettesíti a búzalisztes habarást, miközben csaknem szénhidrátmentes alternatívát jelent. Alkalmazhatod ketogén diétás főzelékek vagy krémlevesek készítéséhez, és gluténmentes receptekhez is.
Karalábé főzelék low carb habarással: mutatjuk videón is!
Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Böngéssz a többi gluténmentes és low-carb főétel recept között, és meríts ötleteket az egészséges ételek elkészítéséhez!