Barion Pixel
Az oldalunk használatával hozzájárulsz a cookie-k alkalmazásához, amelyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési Tájékoztatónkban.

Tejbegríz helyett: Cukormentes KÓKUSZKÁSA

Tejbegríz helyett: Cukormentes KÓKUSZKÁSA - alacsony szénhidráttartalommal
A reform konyha nagyszerűsége abban rejlik, hogy egészséges alternatívát képes kínálni minden olyan étel kiváltásához, melyeket egészségünk megőrzése érdekében mellőzni vagyunk kénytelenek. Legyen szó alacsony szénhidráttartalmú vagy épp gluténmentes ételekről, minden megoldható reform alapanyagokkal, és nem kompromisszumként kell felfognunk, hanem újításként, ínyenc élvezetek megéléseként!

Amikor életmódot váltunk, akkor addig ismeretlen, különleges alapanyagok végtelen tárházát ismerhetjük meg 

Sokkal izgalmasabb, teljesebb ízű ételeket alkothatunk, a gasztronómia világában szintet léphetünk, ha reform alapanyagokat kezdünk használni.

Ilyen nagyszerű felfedezés a kókuszliszt megismerése, és alkalmazásának elsajátítása is!

A kókuszdió húsából készült liszt finomra őrölt, fehér-krémszínű, csábítóan kellemes kókusz illatú. Igen sokoldalú lisztféle, hiszen nem csak tésztákhoz, de különböző ételek sűrítéséhez is használható. Magas rosttartalmának köszönhetően nagyon sok nedvességet képes felvenni, éppen ezért takarékoskodni is könnyen tudunk vele, kevesebb is elegendő belőle sok más lisztfélével szemben. A napi rostszükséglet kielégítésére a finomra őrölt kókuszliszt müzli, joghurt vagy smoothiek ízletes kiegészítésére is alkalmas. Kiváló sűrítő képességének köszönhetően kását is készíthetünk vele!

Aki szereti a kókusz ízét, annak igazán kedvére lesz a kókuszkása!

Aki pedig gluténérzékenység vagy alacsony szénhidráttartalmú-, akár ketogén diéta vagy paleolit táplálkozás miatt kizárta a grízt az étrendjéből, de örömmel helyettesítené a tejbegrízt, annak itt a legegyszerűbb és legfinomabb alternatíva kókuszkása formájában. Cukor helyett édesítővel készítve egy fogyókúra-barát desszertet készíthetünk pillanatok alatt kókuszlisztből és kókusztejből.

Hozzávalók:
▪️ 200 ml kókusztej
▪️ 25 g kókuszliszt
▪️ édesítő (ajánlott: eritrit vagy stevia)

Pofon egyszerű elkészíteni!

A tejet forrald fel, majd add hozzá az édesítőt és a kókuszlisztet. Keverd simára, csomómentesre. További főzést nem igényel, hagyhatod kihűlni. Ízlés szerint szórd meg a tetejét kakaóval vagy fahéjjal, és felturbózhatod gyümölcsökkel is. A mi receptünkben Borchers goji bogyó és áfonya is került rá kakaópor mellett, de isteni finom cukormentes sós karamell öntettel is, vagy cukormentes eperlekvárral!

Tejbegríz helyett: Cukormentes KÓKUSZKÁSA - ketogén vagy paleolit diétába is beilleszthető Tejbegríz helyett: Cukormentes KÓKUSZKÁSA - magas rosttartalmú reggeli

Cukormentes kókuszkása: mutatjuk videón is!

 

 

Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi fitt reggeli receptet is, és tárazz be az egészséges reggeli ötletekből!

 

A legfrissebb receptekért kövess minket instagramon is!

Az oldal tetejére