Leírás
A kakaóbab tulajdonképpen nem más, mint a csokoládé készítésének alapanyaga. A fermentált, szárított és pörkölt kakaóbab adja a csokoládé jellegzetes ízvilágát, ugyanakkor a csoki készítésekor hozzáadott cukrot nem tartalmazza, nem édes, és jóval karakteresebb ízvilágú.
Enyhén kesernyés, fermentált íze van.
Ropogós textúrájának és mély, gazdag ízének köszönhetően telt kakaóbab ízt ad a süteményeknek, kekszeknek, smoothieknak is.
A kakaóbab viszonylag magas zsírtartalma (kb. 51 g/100 g) mellett csupán 6 g szénhidrátot tartalmaz, emellett pedig gazdag élelmi rostokban. Forrása a vasnak is, ami hozzájárul a normál szellemi működés fenntartásához, illetve a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez. A vas a szervezetben részt vesz a normál oxigénszállításban, továbbá a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban is. Hozzájárul a normál vörösvérsejt- és hemoglobin-képződéshez, illetve az immunrendszer normál működéséhez is.
Élelmi rostokban gazdag és egyben vasforrás is, ami hozzájárul a normál szellemi működés fenntartásához, illetve a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez.
Ügyelj a kiegyensúlyozott étrendre és az egészséges életmódra!
Összetevők, tápértékek
Összetevők: 100% kakaóbab
Átlagos tápértékadatok | 100 g kakaóbabban: |
Energia | 2416 kJ / 577 kcal |
Zsír | 51,6 g |
Amelyből telített zsírsavak | 30,3 g |
Szénhidrát | 6 g |
Amelyből cukrok | 1,5 g |
Rost | 23,4 g |
Fehérje | 12,8 g |
Só | 0,2 g |
NRV* % 100 g-ban | |
Vas | 3,2 mg (23%) |
* Felnőttek számára ajánlott napi vitamin és ásványi anyag beviteli referencia értékek (NRV)
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat!