Barion Pixel
Az oldalunk használatával hozzájárulsz a cookie-k alkalmazásához, amelyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési Tájékoztatónkban.

Palacsinta rizslisztből

@kalivodatimi
Palacsinta rizsliszttel - Egészséges, gluténmentes reggeli vagy desszert otthonra
A rizsliszt is egy jó alternatíva a búzaliszt kiváltására gluténmentes étrendben. Könnyen kezelhető lisztféle, íze pedig nem túl domináns, szinte semleges, így az ételek íze nem tér el különösebben a megszokottól, ha finomliszt helyett rizslisztet használunk.

A rizsliszt előnye elsősorban az, hogy nem tartalmaz glutént, és a búzalisztet könnyű kiváltani vele, hiszen önmagában is jól működik, nem kell más lisztfélékkel keverni a tökéletes végeredmény érdekében.

Vékony, tekerhető palacsintát is készíthetünk rizslisztből!

Hozzávalók:
▪️ 150 g rizsliszt
▪️ édesítőszer: például 20 g eritrit
▪️ 3 tojás
▪️ 25 g olvadt kókuszolaj
▪️ 2 dl tej (növényi tej is jó)

Keverd simára a hozzávalókat egy tálban, és máris sütheted.

Ha jó a serpenyőd tapadásmentes bevonata, akkor a tésztában lévő 25 g kókuszolaj is elegendő lesz ahhoz, hogy ne tapadjon le a tészta.

Házilag készült, gluténmentes palacsinta Green Apotheke Finomra őrölt rizsliszt - kiváló búzaliszt alternatíva, finomliszt helyett rizslisztet használva

Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi diétás desszert receptet is, és tárazz be az egészséges desszert ötletekből!

Az oldal tetejére