Barion Pixel
Az oldalunk használatával hozzájárulsz a cookie-k alkalmazásához, amelyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési Tájékoztatónkban.

Narancsos csokis torta mandulaliszttel

@kalivodatimi
Narancsos csokis torta mandulaliszttel - narancs helyett mndarinnal is kipróbálhatod!
Villámgyors csokis-narancsos torta, de mandarinnal is tökéletesen működik! Sőt, a kreativitásnak semmi sem szabhat határt, akármilyen gyümölcs feldobja ezt a csokis alappal készült tortát!

Piskóta:
▪️ 100 g mandulaliszt
▪️ Fél csomag sütőpor
▪️ Fél narancs leve és a rostjai
▪️ 50 g olvasztott vaj
▪️ 3 tojás
▪️ Édesítő (én 50-60 g eritritet tettem bele)
▪️ 2 ek holland kakaópor
Légkeveréssel 180 fokon 15 perc alatt megsült 28 centis tortaformában.

Krém:
▪️ 500 g mascarpone
▪️ Fél narancs leve
▪️ Édesítő ízlés szerint
▪️ 1 csapott teáskanál konjak liszt - ez kihagyható, teljesen jól működik enélkül is a massza, viszont kíváncsi voltam, hogy mi van, ha teszek bele, és masszívabbá teszem a krémet. Nem bántam meg! A konjak lisztnek semmi íze nincs, a poén az benne, ahogy feljavítja az állagot. Olyan lett tőle a mascarpone, mintha jó masszív puding lenne.

Narancsos zselé:
▪️ 3 db narancs turmixolva
▪️ 1 tk Agar-agar
▪️ Eritrit
Összekevertem, forrástól számítva 2 percig főztem. Kicsit vártam vele, hogy ne legyen forró, mikor a torta tetejére öntöttem. 

Érdemes a kész tortát 1-2 órán át állni hagyni a hűtőben, mielőtt szeletelnéd!

Narancsos csokis torta mandulaliszttel: mutatjuk videón is!

 

 

Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi diétás desszert receptet is, és tárazz be az egészséges desszert ötletekből!

Az oldal tetejére