Piskóta:
▪️ 100 g mandulaliszt
▪️ Fél csomag sütőpor
▪️ Fél narancs leve és a rostjai
▪️ 50 g olvasztott vaj
▪️ 3 tojás
▪️ Édesítő (én 50-60 g eritritet tettem bele)
▪️ 2 ek holland kakaópor
Légkeveréssel 180 fokon 15 perc alatt megsült 28 centis tortaformában.
Krém:
▪️ 500 g mascarpone
▪️ Fél narancs leve
▪️ Édesítő ízlés szerint
▪️ 1 csapott teáskanál konjak liszt - ez kihagyható, teljesen jól működik enélkül is a massza, viszont kíváncsi voltam, hogy mi van, ha teszek bele, és masszívabbá teszem a krémet. Nem bántam meg! A konjak lisztnek semmi íze nincs, a poén az benne, ahogy feljavítja az állagot. Olyan lett tőle a mascarpone, mintha jó masszív puding lenne.
Narancsos zselé:
▪️ 3 db narancs turmixolva
▪️ 1 tk Agar-agar
▪️ Eritrit
Összekevertem, forrástól számítva 2 percig főztem. Kicsit vártam vele, hogy ne legyen forró, mikor a torta tetejére öntöttem.
Érdemes a kész tortát 1-2 órán át állni hagyni a hűtőben, mielőtt szeletelnéd!
Narancsos csokis torta mandulaliszttel: mutatjuk videón is!
Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi diétás desszert receptet is, és tárazz be az egészséges desszert ötletekből!