Barion Pixel
Az oldalunk használatával hozzájárulsz a cookie-k alkalmazásához, amelyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési Tájékoztatónkban.

Miért könnyebb az életmódváltás év elején?

@kalivodatimi
Miért könnyebb az életmódváltás év elején?
Az újévi fogadalmak listáját egészen biztosan az életmódváltás vezeti! Év végéhez közeledve sokan átértékelik a táplálkozáshoz és testmozgáshoz fűződő viszonyukat, aminek több oka is van.

Az év eleje olyan, mintha tiszta lappal indulnánk:

Emlékszel, milyen érzés volt, amikor az iskolai tanév első napján kinyitottad az új füzetedet? Üres volt, tele tiszta lapokkal, és hihetetlenül motivált voltál, hogy rendezett sorokkal, szépen formált betűkkel írj bele az új tollakkal és ceruzákkal. Az új év is lehetőséget ad arra, hogy friss célokat tűzz ki, és időben is kereteket ad neki. Bár változtatni bármikor lehet, és egyáltalán nem létezik olyan nap, ami bármiért is alkalmasabb lenne arra, hogy elkezdjünk jobb irányt venni, mégis extra motivációt tud adni, ha tudjuk valamihez kötni a kezdést. Az újév kezdete miért is ne lehetne a legjobb alkalom arra, hogy elővegyük a régóta halogatott terveket, és belevágjunk azok megvalósításába?! Ez az év legyen más, mint az előző, legyen jobb, sikeresebb, egészségesebb!

A karácsonyi menüsor az utolsó csepp a pohárban!

A karácsonyi ünnepek alatt könnyen kicsúszik az irányítás a kezünk közül, látva a finomságokat, a gondosan, szépen elkészített különleges ünnepi ételeket. Nem ritka, hogy túlesszük magunkat, mert a süteményekre sem egyszerű nemet mondani. A nehéz ételek és a sok édesség után beköszönő emésztési problémáktól és fáradtságtól már több sem kell, hogy minden porcikánkkal vágyakozzunk az egészséges ételek után. Jólesik a testmozgás is, érezhetően jót tesz egy nagyobb séta, de még egy izzasztó edzés is felszabadító tud lenni akkor is, ha egyébként máskor nehezen vesszük rá magunkat. Az ünnepek után tehát nem véletlen, hogy olyan sokan elgondolkodunk az étkezési szokásainkon, és azon, hogy hogy hogyan tudnánk még egészségesebbé tenni azt. 

Az életmódváltáshoz nincs szükség csodaszerekre!

A fenntartható változás nem azokban a fogyókúrás csomagokban rejlik, amik 4-6 hét alatt csodás átalakulást ígérnek. Év elején a csapból is olyan reklámok folynak, amikben bizonyos termékek szinte azonnali eredményeket ígérnek. Kihasználják, hogy az emberek gyors megoldásokat szeretnének találni a problémáikra, és elhiszik, hogy néhány hét alatt különböző shake-eket iszogatva bomba formába lendülnek, és kirobbanóan egészségessé válnak. Valójában igazán ütős változást testileg és lelkileg is akkor lehet elérni, ha a hatástalan és drága diétás porok helyett, tarthatatlan és élvezhetetlen instant diétás csomagok helyett az egészségtudatos táplálkozásra és testmozgásra összpontosítunk. A túlsúly könnyedén leküzdhető, ha az egészséges életmód mellett tesszük le a voksunkat, és többek között olyan lépéseket is megteszünk, amikkel kizárjuk az étrendünkből a finomított cukrot, finomlisztet, és egészségtelen zsírokat.

Ajánlott cikkek:

https://www.fittpiac.hu/ketogen-bevasarlolista

https://www.fittpiac.hu/eletmod-blog/ne-eheztesd-magad

https://www.fittpiac.hu/eletmod-blog/eletmodvaltas-sikeresen

Vissza ide: Életmód blog
Az oldal tetejére