Micsoda finomságokat lehet készíteni egy üveg olívabogyóból! Nem kell veszni hagyni az olívabogyó levét sem, hiszen nagyszerű alaplé hús sütéséhez.
Olívabogyó püré:
▪️ 1 kis befőttes üvegnyi fekete olívabogyó
▪️ 2 dl tejszín (nálam kókusztejszín)
▪️ 1 avokádó
Ezeket aprítóban pépesítettem. Nem igényel főzést, de fel lehet melegíteni nyugodtan. Hidegen is finom.
A marhahúshoz egy egész édesköményt karikáztam fel, és üvegtálban terítettem szét. Ráfektettem a hússzeleket, és leöntöttem az olívabogyó befőtt levével.
Sütés: Fólia alatt 200 fokon sütöttem kb. 40 percig, aztán fólia nélkül is egy picit, hogy szépen megpiruljon. Zsíradékként avokádóolajat használtam.
Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi low-carb főétel receptet is, és tárazz be az egészséges recept ötletekből!