Barion Pixel
Az oldalunk használatával hozzájárulsz a cookie-k alkalmazásához, amelyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési Tájékoztatónkban.

Létezik olyan csoki ami egészséges?

Létezik olyan csoki ami egészséges?
Örök igazságként álljon itt ez a mondat: Minden csoki finom, de nem minden csoki egészséges!

Ismersz olyat, aki ne szeretné a csokit?

Biztos hosszasan kell gondolkodnod, hogy ki is utasítaná vissza, ha csokoládéval kínálnád. A csokinak igazán nagy rajongótábora van, nem véletlenül, ugyanis finom, örömet okoz, gyönyörködtet és még a bánatot is elűzi olykor, arról nem is beszélve, hogy serkenti az agyunkat, így aztán egy nehéz nap során a koncentrációs képességünket is fokozhatjuk vele. Csupa jó tulajdonság, de tovább is van még!

Csakhogy egyes csokoládé típusok igazi bajkeverők, míg mások egyenesen az egészségünk támogatói!

Óriási a kínálat csokoládékból egyszerűtől kezdve a különlegesig, és kézműves termékek is százával, vagy inkább ezrével akadnak a hazai piacon, de a legtöbb kifejezetten kerülendő, mivel hozzáadott cukorral készül, ráadásul akadnak, amelyek mesterséges adalékanyagokat is tartalmaznak. Egyes csokoládék magas cukortartalma képes aláásni a kakaó minden értékes tulajdonságát, pedig van neki temérdek sok egészségügyi előnye!

Miért egészséges a kakaó?

A kakaóbab és a kakaópor méltán érdemelte ki, hogy szuperélelmiszerként tekintsünk rá, mert a tápanyagprofilja lenyűgöző. Mértékkel akár mindennapos fogyasztása is megengedett és javasolt is, hiszen több ponton is támogatja szervezetünk megfelelő működését. A kakaó por vagy akár étcsokoládé formájában is nagyszerűen kiegészíti az egészséges étrendet és még fogyókúra esetén is fogyasztható. A kakaó rendkívül gazdag flavanolokban, polifenolokban és katechinekben. Természetes antioxidánsok tárháza, melyek segíthetnek a sejtjeinknek az oxidatív stressz elleni védelmében, és csökkenthetik a szabad gyökök által okozott károsodást a szervezetünkben. Egészségügyi előnyei között olyan összefüggéseket is találtak, mint a szervezetben fennálló gyulladások csökkenése, alacsonyabb vérnyomás és koleszterinszint, és az inzulinérzékenység javulása. Antioxidánsai révén a kakaó segíthet csökkenteni a magas vérnyomást és a koleszterin szintet, és javíthatja az érrendszer egészségét, így csökkentve a szívroham és a stroke kockázatát.

Hogyan válassz egészséges csokit?

A magas kakaótartalom máris jó irány! Minél közelebb áll a 100%-hoz egy csokoládé kakaótartalma, annál jobb. Kerüld a hozzáadott cukrot, és ha édesített változatra vágysz, akkor keresd a kalóriamentes, természetes édesítőszerekkel készült változatokat. Ezzel nem csak a testsúlyodnak kedvezel, de a fogaidnak is, hiszen olyan természetes édesítőszerek, mint a sztívia vagy az eritrit nem táplálják a szájban lévő baktériumokat, így nem roncsolják a fogakat. Az étcsokoládék hozzáadott cukormentes változatai kevésbé emelik meg a vércukorszintet, így cukorbetegek is élvezhetik finom ízüket.

A Fittpiac legkedveltebb étcsokoládéja hozzáadott cukor helyett eritrit és stevia keverékével készül!

Ízleld meg a Simply Keto étcsokoládékat, melyek mindegyike garantáltan le fog venni a lábadról! Ezek a finomságok alacsony szénhidráttartalmú diétába is beilleszthetőek. Válaszd ki a kedvenc ízedet, vagy kóstold meg mindet!

Vissza ide: Életmód blog

A legfrissebb receptekért kövess minket instagramon is!

Az oldal tetejére