Barion Pixel
Az oldalunk használatával hozzájárulsz a cookie-k alkalmazásához, amelyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési Tájékoztatónkban.

Kókuszlisztes epertorta

@kalivodatimi
Kókuszlisztes epertorta - finom és egészséges desszert
Készítsd el ezt a mennyei Kókuszlisztes epertorta receptet, amely egyben egészséges és könnyű desszert is. A torta gluténmentes és remek választás cukormentes étrendhez is.

Íme egy bizonyíték, hogy izgalmas és finom tortát egycsapásra is össze lehet dobni!

Nem kell órákat robotolni ezzel a szénhidrátszegény epertortával, és nem kell külön tehetség sem hozzá, mert nem valami mérnöki csodát kell megtervezni és kivitelezni, csupán különböző finomságokat összerakni. Ugyan mi történik, ha nem lesz tükörsima a csokimáz? Semmi! Akkor lesz rusztikus vagy akár márványos, és úgy is pont tökéletes lesz, egy percig se aggódj ilyeneken!

A mascarpone a létező legegyszerűbb tortakrém!

Talán a legnehezebb a tökéletes tortakrém kikeverése. A klasszikus vajas krémmel sokunknak meggyűlik a baja, ahhoz tényleg ügyesnek kell lenni, hogy igazán selymes, egynemű vajkrémet készítsünk, és egy sor szabályt be kell tartani. Aki viszont szeretne biztosra menni, és a krémhez tojásfehérje felverésével se vacakolna, annak ott a mascarpone, ami lényegében édesítőn kívül semmi mást nem kíván, és lehűtve tökéletesen masszív tortakrémként funkcionál! Ezt a tortát is egy végtelenül egyszerű mascarpone alapú krém koronázza meg!

Kókuszlisztes piskóta a diétázók kedvence:

A kókuszliszt az egyik legnagyszerűbb választás alacsony szénhidráttartalmú és gluténmentes piskótákhoz, ugyanis rostjai igen sok nedvességet képesek felszívni, és ennek köszönhetően puha, ruganyos tésztát képezni. Low carb, keto tortákhoz egyszerűen utolérhetetlen lisztféle a kókuszliszt.

Hozzávalók a kókuszlisztes piskótához:
▪️ 70 g kókuszliszt
▪️ 1/2 cs sütőpor
▪️ 70 g édesítő, például eritrit (ízlés szerint lehet több is)
▪️ vanília aroma
▪️ 4 egész tojás
▪️ 250 g krémes túró (vagy 100 gramm vaj)
▪️ 50 ml tej (növényi is jó)
Sütés: 180 fokon 40 perc

Krém:
▪️ 500 g mascarpone
▪️ édesítő
▪️ vanília aroma
Egyszerűen csak keverd össze a szobahőmérsékletű mascarponét az édesítővel és vaníliával. Ezt a krémet majd a kihűlt piskótára kend, és azonnal tedd hűtőbe.

Csokimáz:
▪️ 100 g étcsoki olvasztva
▪️ édesítő
▪️ 50 ml tej

A tetejére eper és kakaóbab töret került.

Kókuszlisztes epertorta: mutatjuk videón is!

Kókuszlisztes epertorta - a kókuszlisztes piskóta elkészítése Kókuszlisztes epertorta - a torta díszítése eperrel és kakaóbab törettel

Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi low-carb desszert receptet is, és tárazz be az egészséges édességekből!

Az oldal tetejére