Barion Pixel
Az oldalunk használatával hozzájárulsz a cookie-k alkalmazásához, amelyekről bővebben olvashatsz az Adatkezelési Tájékoztatónkban.

Kinek ajánlott életmódot váltani?

@kalivodatimi
Kinek ajánlott életmódot váltani? - Kinek nem?!
Kinek nem?! Mindenkinek érdemes átértékelnie táplálkozás béli szokásait és fizikai aktivitását, aki még egyáltalán nem vitt ezekbe semmiféle tudatosságot, de pláne mindazoknak, akinek az egészségi állapotuk nem az igazi.

Ugyanakkor a testsúly is egy kardinális kérdés, és nem a divat, nem az aktuálisan divatos testideál miatt, hanem mert a plusz kilók, az elhízás komoly egészségügyi problémákhoz vezetnek. A túlsúly komoly egészségügyi kockázatot jelent. Egyaránt terheli testünket és szervezetünket, növeli a magas vérnyomás és szívbetegségek kialakulásának kockázatát, és 2-es típusú diabétesz kialakulásához vezethet, de hosszasan folytathatnánk a sort.

Milyen célokat lehet életmódváltással elérni?

Ahány ember, annyi vágyálom és annyi cél. Vannak, akik a plusz kilók ellen küzdenek, de vannak, akik valamilyen krónikus betegséggel, ételallergiával, rossz alvásminőséggel néznek szembe, és vannak, akiknek semmi bajuk, ám szeretnének még finomítani a vonalaikon, izomtömeget növelnének, fokozni akarják a fizikai teljesítő képességüket. Bármi is legyen a cél, abban egyetérthetünk, hogy annak eléréséért tenni kell, és elsősorban az életmódunk változtatásával tudunk nagy lépéseket tenni ennek érdekében.

Fogyás:

Egyértelműen a rossz étkezési szokások vezetnek elsősorban elhízáshoz, de különböző hormonális problémák is közre játszhatnak. Ráadásul ez a kettő tényező egymásnak is olaj a tűzre, hiszen a helytelen táplálkozás a hormonális egyensúly felborulásához is vezethet. Napjainkban világszerte nagy probléma az ultrafeldolgozott élelmiszerek fogyasztása. Ezek a cukorral és különböző adalékanyagokkal felturbózott élelmiszerek nem táplálóak, de annál inkább elhízáshoz vezetnek. A szénhidrátokkal terhelt és káros zsírokban gazdag ételek, ráadásul a rendszertelen és mértéktelen étkezés a legkevésbé sem járul hozzá a szervezet optimális működéséhez. Az életmódváltás fő célja a táplálkozás helyes irányba terelése, a káros étkezési szokások levetkőzése, ártalmas élelmiszerek kizárása.

Egészségi állapot helyreállítása vagy egészség megőrzése:

A helytelen táplálkozás számos egészségügyi problémához vezet, a jó hír viszont az, hogy ezek zöme életmódváltással, tudatos táplálkozással, megfelelő folyadékbevitellel és rendszeres testmozgással visszafordíthatóak. Amennyiben étkezésedet megreformálod, és tányérodra vitaminokban, tápanyagokban és ásványi anyagokban gazdag ételeket válogatsz, szervezeted optimális működésé elkezdhet helyreállni. Napi menüd kialakításában segíthet, ha megtalálod a számodra legideálisabb diétát, táplálkozási irányzatot, és megtanulod, milyen alapanyagok fogyasztására épül az adott diéta. Bármilyen irányzatot is választasz, az biztos, hogy a cukorról és búzalisztről le kell mondanod, ezek ugyanis a legkevésbé sem illenek bele az egészséges táplálkozásba. Érdemes szakembert is felkeresni, ugyanis egyes egészségügyi gondok gyógyszeres kezelést is indokolttá tehetnek.

Alakreform, izomépítés és teljesítményfokozás:

Ha abszolút kezdő vagy a sportolásban, mert eddig maximum csak a busz után futottál, akkor az első és legfontosabb dolog, amit meg kell fogadnod, hogy nem rohansz fejjel a falnak! A sport nem csak fizikai megterhelés, de mentálisan is rá kell hangolódnod. Tudnod kell, hogy sokszor, sőt legtöbbször nehéz elkezdeni, nehéz elindulni, de ha már ott vagy a futópályán vagy az edzőteremben, esetleg a nappalidban kezdesz el egy online edzést, akkor már visz a lendület. Ahhoz pedig, hogy a mozgásnak ne csak fáradtság legyen az eredménye, hanem a vonalaidon is megmutatkozzon a munka, ugyancsak figyelmet kell fordítanod a megfelelő táplálkozásra, és akár étrend-kiegészítők fogyasztására is.

Vissza ide: Életmód blog
Az oldal tetejére