Egy nagyon egyszerű finomság, amellett pedig egészséges is, mert se cukrot, se búzalisztet nem tartalmaz
Alacsony szénhidráttartalmának köszönhetően akár még low carb diétázó családtagodat vagy barátodat is meglepheted vele akár a szülinapján is! A torta alapja és krémje is egyszerűen elkészíthető, így kezdők is bátran nekiláthatnak, nem lesz csalódás a vége. Lássuk, hogyan készül!
Hozzávalók 17 cm-es tortaformához elegendőek. Ha nagyobb tortát készítenél, normál 26-27 cm-es formához egyszerűen csak a mennyiségeket kell dupláznod.
A torta alapja egy könnyű, low carb/keto és gluténmentes piskóta:
-
50 g vaj felolvasztva
-
40 g mandulaliszt
-
20 g holland kakaópor
-
60 g eritrit
-
3 nagy tojás
Krém:
-
500 g mascarpone
-
narancs aroma
-
reszelt narancshéj
-
70 g eritrit
-
opcionális: narancssárga ételszínezék
-
Alap elkészítése:
-
Keverd össze a felolvasztott vajat, mandulalisztet, kakaóport, eritritet és a tojásokat egy tálban. A tojásfehérjét nem szükséges habbá verni, de ha ragaszkodsz ehhez a lépéshez, nyugodtan megteheted.
-
Öntsd a masszát egy 17 cm-es tortaformába. (Ha nagyobb, 27 cm-es formát használsz, duplázd meg a hozzávalók mennyiségét.)
-
Süsd a tésztát 180 fokon légkeverés nélkül 30 percig, majd vedd ki a sütőből és hagyd a formában teljesen kihűlni.
-
-
Krém elkészítése:
-
Keverd össze a mascarponét, narancs aromát, reszelt narancshéjat és eritritet. Ha szeretnéd, adhatsz hozzá narancssárga ételszínezéket is.
-
Simítsd a krémet a kihűlt mandulalisztes piskótára anélkül, hogy a formából kivennéd. Csatos forma használata a legjobb ehhez a tortához, mert amikor a krémmel együtt kihűlt a hűtőben a torta, akkor könnyedén le tudod venni a forma peremét, a torta pedig teljesen egyben marad.
-
-
Hűtés:
-
Helyezd a tortát a hűtőbe 1-2 órára, hogy a krém megszilárduljon. Ezután szépen szeletelhető lesz.
-
Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi diétás desszert receptet is, és tárazz be az egészséges desszert ötletekből!