
Kakaós csiga, ami egyszerre gluténmentes és ketogén diétás!
Még fogyókúrás étrendben is okos választás, ha egy kis édességgel ünnepelnéd meg a legújabb mérföldkövet!
A Fibriya Univerzális Rostmix segítségével könnyedén elkészítheted a gyerekkori kedvenc süteményed mentes változatát. Ezzel a rostkeverékkel búzaliszt nélkül süthetsz puha és foszlós, fantasztikusan finom sütit cukormentesen.
A Fibriya rostmixben található vízben oldódó rostok segítenek a jóllakottság érzésének fokozásában, és támogatják az emésztést, így ez a kakaós csiga keto és low carb étrend mellett fogyókúrába is tökéletesen beleillik, funkcionálisan támogat is a céljaid elérésében.
Keto kakaós csiga Fibriya Univerzális Rostmixből
Ez a diétás kakaós csiga azoknak szól, akik szeretnének lemondások nélkül nassolni, miközben betartják a low carb diéta szabályait, és nem szeretnék felfüggeszteni a ketogén étrendet még akkor sem, amikor megkívánnak valami édeset.
Miben más ez a kakaós csiga, mint a klasszikus változat?
- Búzaliszt- és cukormentes: a hagyományos liszt helyett a Fibriya rostmix gondoskodik a tökéletes állagról.
- Ketogén- és low carb diétában is fogyasztható: ideális választás szénhidrátcsökkentett diétához.
- Magas rosttartalom: segíti az emésztést és a stabil vércukorszint fenntartását.
- Könnyű elkészítés: mindössze néhány alapanyag és 30 perc sütési idő szükséges.
Hozzávalók (alaptészta)
- 100 g Fibriya Univerzális Rostmix
- 2,5 dl víz
- 3 db tojás
- 10 g kókuszolaj (olvasztva)
- 7 g Fibriya Sütőpor
- 50 g Fibriya Balance Édesítő Mix
Kakaós töltelék
- 30 g vaj vagy kókuszolaj
- 3 púpos evőkanál kakaópor
- Fibriya Balance Édesítő Mix vagy Fibriya Vanilla eritrit ízlés szerint
Elkészítés lépésről lépésre
- A tojásokat, az olvasztott kókuszolajat, az édesítőt és a sütőport keverd alaposan össze.
- Add hozzá a Fibriya Univerzális Rostmixet, majd szilikon spatulával dolgozd simára. Fokozatosan adagold a vizet, hogy jól gyúrható tésztát kapj.
- Hagyd pihenni 10 percig, amíg a rostok megduzzadnak.
- Nyújtsd ki a tésztát kb. 1 cm vastagságúra.
- Keverd ki a kakaós tölteléket, és kend egyenletesen a tésztára.
Formázás és sütés
- Tekerd fel a tésztát, majd szeleteld 2–3 cm vastag csigákra.
- Tedd sütőpapíros tepsire, a tetejét kend meg tojásfehérjével.
- Sütés: 180 °C-on 30 percig (légkeverés nélkül).

Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Nézd meg a többi mentes finomságot is, és meríts ötletet az egészségtudatos sütéshez!