Gyümölcstorta alatt általában arra a fajtára gondolunk, amihez a kész piskótát boltban is meg lehet venni és csak pudingot, na meg tortazselét kell rá főzni. Pedig millió módon lehet készíteni kedvenc gyümölcseinkkel finom süteményt, méghozzá olyat is, ami fogyókúrába is beilleszthető. Ez a torta gluténmentes, cukormentes, ketogén- és low carb diétába is beilleszthető.
Piskóta:
▪️ 100 g durva szeműre aprított mandula
▪️ 100 g olvasztott vaj
▪️ 50 g mandulaliszt
▪️ 3 tojás
▪️ Borchers Xilit vanillin vagy vanília aroma ízlés szerint
▪️ Édesítő ízlés szerint (én steviát tettem bele, körülbelül 60 grammot)
Minden összetevőt keverj össze egy tálban (a tojásfehérjét én nem vertem fel, de Te megteheted, ha szeretnéd).
Sütés: 200 fokon, légkeveréssel 20 percig.
Krém:
▪️ 500 g mascarpone
▪️ 125 g málna
▪️ Édesítő ízlés szerint (50 g stevia került az én krémembe)
Keverd össze az összetevőket, és kész is. A málnát nem kell külön aprítani, összetörik benne épp eléggé.
Zselé:
▪️ 2 ek chiamag
▪️ 250 ml víz
▪️ fél tk Agar Agar
▪️ Édesítő ízlés szerint
A chiamagot vízben áztasd addig, amíg teljesen felpuhulnak a magvak. Add hozzá az édesítőt és az Agar Agart is, majd 2 percig főzd össze.
A krémet kend a kihűlt piskótára, oszlasd el egyenletesen. Öntsd rá a nem túl forró chiás zselét, majd szórd meg tetszőlegesen gyümölcsökkel.
Hagyd hűtőben pihenni 1 órát.
Mentsd el ezt a receptet a kedvenceid közé, ha tetszett! Fusd át a többi diétás desszert receptet is, és tárazz be az egészséges desszert ötletekből!